Mèdia TV 03/06/2022

Ustrell tornarà els dissabtes a la nit per rellevar el 'FAQS' amb un nou programa

Els responsables de l'espai d'actualitat ja han estat informats de la cancel·lació

2 min
Ricard Ustrell

BarcelonaL'espasa de Dàmocles ha estat penjant sobre el FAQS (Preguntes freqüents) gairebé cada final de temporada. Finalment, la fulla ha caigut i el programa no continuarà a partir del setembre. El seu lloc l'ocuparà un nou format d'entreteniment, que serà presentat per Ricard Ustrell. Es tractarà d'un talk show en directe, amb entrevistats i convidats originals, no necessàriament lligats a l'actualitat, públic al plató i una banda musical. D'aquesta manera, el periodista sabadellenc torna a la graella dels dissabtes a la nit a TV3, un espai que coneix prou bé perquè va ser precisament ell el primer presentador del FAQS, durant el seu primer trimestre, abans de cedir el relleu a Laura Rosel i, posteriorment, a l'actual presentadora, Cristina Puig.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons ha pogut saber l'ARA, els responsables del FAQS han estat informats avui que l'espai no continuarà a la graella de TV3. L'espai d'actualitat és un format d'El Terrat, que actualment és part del grup Mediapro, que ja està negociant amb TV3 les opcions per posar en marxa algun altre programa o assumir algun dels ja existents a la graella de la televisió pública.

Una de les claus del programa és ser omnicanal, és a dir, que alguns dels seus continguts puguin tenir vida pròpia, més enllà de l'antena de TV3, fonamentalment a les xarxes. El canvi s'esdevé mentre Sígfrid Gras és director interí, amb un consell format per membres impulsats des d'ERC, Junts i el PSC. En els últims mesos, s'havia creat cert consens que al programa –estrenat el setembre del 2017– li havia arribat l'hora de la substitució.

Pèrdua d'audiència

El Preguntes freqüents ha anat perdent audiència a mesura que l'actualitat política lligada a l'encaix o desencaix entre Catalunya i Espanya perdia intensitat, però, tot i així, ha liderat amb comoditat les nits de dissabte. En aquesta temporada la seva quota mitjana era del 13,1% i les audiències solien superar còmodament els 200.000 espectadors. En audiències digitals, el FAQS ha tingut una mitjana mensual de 65.000 usuaris únics i 144.000 reproduccions en directe i a la carta, amb un total d'1,3 milions de reproduccions, també aquesta temporada. Cada dissabte és un dels programes amb més conversa social: durant el curs ha generat 378.400 missatges a Twitter; bona part dels quals, això sí, eren crítics, ja que una part de l'independentisme que s'expressa a aquesta xarxa social el considerava com a epítom de la presumpta espanyolització de TV3.

La maniobra confirma el que va avançar l'ARA, quan es va saber que el programa de migdies Planta baixa i el de tardes Tot es mou intercanviarien posicions a la graella. Aleshores es va saber que Ustrell no seguiria en la versió vespertina del magazín que ha liderat des del seu naixement i ara s'oficialitza que el seu nou destí és aquest programa, que arrencarà la temporada que ve.

Amb el salt d'Ustrell a les nits de dissabte queda per saber qui es posarà al capdavant del nou Planta baixa, que passaria a emetre's en horari de sobretaula. Una de les candidates a ocupar el buit del sabadellenc és Agnès Marquès, que actualment presenta el programa No ho sé de RAC1 i està d'excedència de TV3, on va ser presentadora del Telenotícies cap de setmana.

stats