Mèdia 19/06/2017

Agnès Marquès substituirà Joan Maria Pou com a presentadora del 'No ho sé' de RAC1

La periodista va rebutjar ser la nova cara del 'Sense ficció' i una proposta de Catalunya Ràdio

Ara
2 min
Agnès Marquès

BarcelonaJoan Maria Pou va anunciar ahir que a partir de la temporada vinent deixarà d’estar al capdavant de l’informatiu nocturn No ho sé . De fet, l'últim dia que el presentarà serà dijous de la setmana que ve, 29 de juny. A partir del 4 de setembre, Agnès Marquès serà la directora i presentadora de l’espai informatiu. Deixarà la televisió per tornar a la ràdio, l’àmbit en què va començar la seva carrera professional.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L’anunci el va fer el mateix periodista a l’inici del programa, acompanyat de Marquès. Segons va explicar, té nous projectes professionals que són incompatibles amb un programa diari. Tot i així, seguirà vinculat a RAC1, fent la narració dels partits del Barça i, segons va avançar, també algunes possibles col·laboracions amb altres espais de la casa. En el seu anunci, Pou va tenir paraules d’agraïment per Eduard Pujol, director de l’emissora, per la “llibertat absoluta” amb la qual l’ha deixat treballar.

Joan Maria Pou va assegurar que marxa amb la satisfacció d’haver assolit els tres objectius que se li van encomanar en iniciar el programa: convertir-se en un espai de referència, ser líder d’audiència i mantenir el bon ambient a la redacció. Segons l’última onada de l’EGM, publicada a l’abril, l’informatiu té 90.000 oients, 2.000 més que l’any passat per les mateixes dates.

Marquès va agafar el relleu de Pou ahir durant el programa. De fet, durant la celebració del Dia Mundial de la Ràdio de RAC1 del 2016, la periodista va fer la seva primera incursió en el programa, exercint de presentadora per un dia. “M’ho vaig passar molt bé, a més feia molt de temps que no estava sola davant d’un micro, i em va encantar”, va explicar ahir Marquès sobre l’experiència d’aquell dia.

Segons ha pogut saber l’ARA, Marquès va expressar fa uns mesos la voluntat de deixar de fer el Telenotícies un cop acabés el permís de maternitat. Des de la televisió se li va oferir ser la cara de la nova etapa del Sense ficció, i fer també de reportera en algun dels documentals. La periodista, però, va insistir que necessitava un canvi de registre.

Aleshores va ser quan va arribar la proposta formal de RAC1. L’últim intent de retenir-la -tot just la setmana passada- va ser una proposta de Catalunya Ràdio, com a complement a l’oferta televisiva, per convertir-se, a més a més, en la cara del retorn d’iCat a l’FM i fer un magazín d’àmbit cultural, per donar sortida al seu interès en aquest àmbit.

Finalment, però, la periodista s’ha decantat per l’emissora privada, després de dotze anys a TV3.

El 'No ho sé', que s'emet de dilluns a divendres de 20.30 a 22.30, es va estrenar el setembre del 2015, amb la idea de ser un informatiu d’autor en la franja de vespre, un espai que anteriorment havia estat ocupat per 'La nit a RAC1', un programa que presentava Xavi Freixes.

stats