Guardons
Mèdia TV 10/01/2024

El presentador dels Globus d'Or es defensa de l'allau de crítiques pel seu monòleg inicial

El còmic Jo Koy ha estat assenyalat com un dels pitjors amfitrions de la història de la gala

2 min
Jo Koy

BarcelonaAlguns mitjans nord-americans l'han anomenat el pitjor presentador de la història dels Globus d'Or. Més enllà d'opinions hiperbòliques, el cert és que l'humorista Jo Koy, encarregat de presentar la gala que es va celebrar diumenge, va patir per fer que els assistents riguessin amb el seu monòleg inicial. Alguns dels convidats, com ara Taylor Swift, no van pair bé algunes de les seves bromes. Passada la voràgine de la gala, Koy ha sortit a defensar-se de les crítiques. "És una audiència difícil. Va ser una feina complicada, no ho negaré. Rebre aquest encàrrec i després tenir poc temps per preparar-lo va ser molt intens", ha assegurat en una entrevista en un programa del canal ABC.

L'excusa de la falta de temps per preparar el monòleg inicial de la gala ja va ser utilitzada per l'humorista en el mateix moment en què el feia. Diumenge, veient que la reacció del públic dels Globus d'Or no era l'esperada, Koy va exclamar: "Ei, que vaig rebre aquest encàrrec fa deu dies! Voleu el monòleg perfecte? Vinga va, esteu de conya. Calmeu-vos. Alguns acudits els he escrit jo, uns altres els ha escrit altra gent. Els acudits que he escrit jo són els que us fan riure".

"Mentiria si digués que no fa una mica de mal. Hi va haver un moment durant el monòleg que va ser com: «Ah, presentar una gala és difícil». Sí, soc un humorista de stand-up, però presentar és un estil molt diferent. No té res a veure", ha reconegut Koy.

De totes les reaccions que va generar el monòleg de Koy, n'hi ha una que s'ha fet viral: la mala cara que va fer Taylor Swift quan l'humorista va dir que la diferència entre la retransmissió dels Globus d'Or i les dels partits de la lliga de futbol americà (NFL) era que enfocarien molt menys la cantant. En els últims mesos Swift s'ha convertit en una habitual dels partits d'aquest esport per donar suport a la seva nova parella Travis Kelce. A la cantant no li va fer gens de gràcia la broma i la imatge d'ella posant cara de fastiguejada mentre feia un glop de la beguda que tenia al davant ha esdevingut un dels mems de la gala.

"Va ser una broma estranya, suposo. Però era més una broma sobre la NFL", ha explicat Koy. "Estava intentant burlar-me de la NFL fent-la servir i com els Globus no havien de fer-ho. Així que volia ser més un cop cap a la NFL; simplement no va sortir així", ha argumentat.

Un altre dels acudits que no va funcionar va ser una broma misògina en referència a la pel·lícula Barbie: "Oppenheimer es basa en un llibre guanyador del premi Pulitzer de 721 pàgines sobre el Projecte Manhattan i Barbie va d'una nina de plàstic amb pits grossos". "El moment clau de Barbie és quan passa de la bellesa perfecta al mal alè, la cel·lulitis i els peus plans. O el que els directors de càsting anomenen un actor secundari!", acabava.

Tot i les crítiques a Jo Koy, la gala dels Globus d'Or ha millorat l'audiència respecte a l'any passat. Segons la consultora Nielsen, va ser vista per 9,4 milions d'espectadors, una xifra que suposaria un increment del 50% respecte al 2023.

stats