Mèdia Programes 15/05/2023

Els creadors de 'Flying free' estudien denunciar la guanyadora d'Eurovisió per plagi

'Tattoo', la cançó que va triomfar al festival, també té similituds amb 'The winner takes it all', d'ABBA, i 'Easy on me', d'Adele

2 min
Loreen aquest dissabte, quan va ser proclamada guanyadora

BarcelonaEls creadors de Flying free, DJ Ruboy (Rubén Moreno) i DJ Skudero (Xavi Escudero), estan estudiant amb els seus advocats la possibilitat de denunciar Loreen, guanyadora d'Eurovisió, per plagi. Tattoo, la cançó amb la qual la sueca ha fet història convertint-se en la primera dona que guanya dues vegades el festival, té un inici que recorda molt el mític tema de la discoteca Pont Aeri. La similitud entre totes dues peces fa temps que es va apuntar, pràcticament d'ençà que Loreen va guanyar la preselecció sueca, però fins ara els dos DJ no s'havien pronunciat sobre el possible plagi.

Segons ha informat El matí de Catalunya Ràdio, Rubén Moreno ha explicat que estan estudiant si poden emprendre accions legals per un possible plagi. Ha detallat que s'han d'assegurar que existeixi el plagi, ja que la melodia de Tattoo recorda també la d'altres cançons. A banda de les semblances amb Flying free, la cançó guanyadora té alguns fragments que recorden The winner takes it all d'ABBA, il·lustres triomfadors d'Eurovisió. Una altra cançó que té una melodia similar a la guanyadora d'Eurovisió és Easy on me, d'Adele.

En diferents entrevistes de promoció abans d'Eurovisió, Loreen es va referir al suposat plagi i va assegurar que no coneixia l'existència de Flying free. La sueca ha tret importància a les possibles similituds i ha explicat que al final tots els artistes s'influeixen els uns als altres. “Tots nosaltres ens inspirem entre tots i és inconscient, gens conscientment. Per tant, crec que és inevitable inspirar-se en altres creadors perquè així és com funciona, i això és bonic i encantador, perquè també penso que el meu art inspirarà altres persones a crear alguna cosa pròpia que sortirà de dins seu”, va argumentar en una entrevista amb RAC1.

Loreen no només ha fet història per guanyar Eurovisió dues vegades –la primera el 2012, amb la icònica Euphoria– sinó que també ha posicionat Suècia com el país amb més victòries al festival empatat amb Irlanda. Com és tradició, després de la victòria de Loreen, l'any vinent Eurovisió se celebrarà a Suècia, segurament a Estocolm, una edició que coincidirà amb el cinquantè aniversari del triomf eurovisiu d'ABBA amb Waterloo.

stats