Agressió

Una jutge deixa en llibertat l'home acusat d'agredir sexualment una reportera de Cuatro

La justícia creu que "no hi ha una situació de risc"

2 min
La reportera demanant al noi que deixés de molestar-la

BarcelonaUna jutge de Madrid ha decidit deixar en llibertat l'home que va ser detingut ahir després de tocar-li el cul a una reportera de Cuatro mentre aquesta estava fent una connexió en directe. El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha explicat a través d'un comunicat que la magistrada no ha pres cap mesura cautelar perquè considera que no hi ha "situació de risc, ni urgència, ni violència, ni intimidació contra la víctima, a la qual no coneixia fins al moment que van tenir lloc els fets".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Després que el detingut comparegués davant la justícia, el fiscal havia demanat una ordre d'allunyament de 300 metres i la prohibició de posar-se en contacte amb la víctima.

Els fets van tenir lloc ahir quan la reportera de Cuatro Isa Balado feia una connexió en directe per al programa En boca de todos. Mentre connectava amb plató per explicar els detalls d'un robatori que havia tingut lloc a Madrid, un noi va passar pel seu costat i li va tocar el cul, una agressió a la qual Balado va intentar no fer cas perquè estava en directe. Quan Nacho Abad, col·laborador del programa que era a plató, va veure el que havia passat, va interrompre la seva companya per cridar l'atenció del noi. "Isa, perdona que t'interrompi. ¿T'acaba de tocar el cul?", va preguntar Abad. Balado va respondre que sí.

Després d'aquest moment, Abad va demanar al càmera que enfoqués el noi que havia agredit la reportera. Llavors, Balado li va dir al noi: "Per molt que vulguis saber de quin canal som, ¿de veritat m'has de tocar el cul? Estic fent un directe i estic treballant". L'agressor li va contestar negant que li hagués tocat el cul i quan va marxar del lloc dels fets li va tocar els cabells a la periodista amb un deix condescendent.

La reportera va haver de tallar la connexió en directe, que va reprendre més tard. En aquest segon directe, el noi continuava a prop d'on era ella, ara acompanyat d'un altre home. "No tindrà res més a fer en tot el matí, però la veritat és que a mi m'ha posat bastant nerviosa", va explicar la periodista. A mitja connexió, l'agressor es va acostar a la periodista amb actitud de burla i insistint que ell no havia fet res. La reportera, cansada de la insistència del noi, el va intentar ignorar. "No em ve gens de gust continuar donant-li protagonisme", va tancar la noia.

Poc després dels fets, Nacho Abad va explicar que el programa s'havia posat en contacte amb la Policia per tal que prenguessin mesures. Arran de la denúncia del programa, l'home va ser detingut, tal com va confirmar el conductor d'En boca de todos, Diego Losada. "La nostra companya estava fent la seva feina i un individu, amb un somriure, li ha tocat les natges sense el seu consentiment. El més important és que aquest individu fastigós ja està detingut", va detallar el periodista. "En una societat que volem que sigui millor això no pot passar i no pot existir aquesta sensació d'impunitat. És una falta de respecte i espero que caigui sobre ell tot el pes de la llei", va remarcar Losada.

La reportera de Cuatro també va rebre el suport d'Irene Montero, ministra d'Igualtat, que en un tuit va recordar que "els tocaments sense consentiment són violència sexual". "El que fins ara era normal ja no ho és", va sentenciar.

stats