Ressintonització

TV3 s'avança i tanca la definició estàndard: com m'afecta?

A partir del 16 de gener tots els canals de 3Cat es veuran en alta definició

ARA
1 min
Tots els canals de 3Cat es veuran en alta definició

BarcelonaA partir de la matinada del 16 de gener, tota l'oferta a la TDT de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals passarà a ser en alta definició (HD). D'aquesta manera, els canals de 3Cat s'avancen un mes a l'apagada obligatòria de les emissions en definició estàndard (SD), prevista per al 14 de febrer.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'adeu a la definició estàndard implica que TV3, que fins a aquest moment ha estat disponible en HD i també en SD, passarà a emetre exclusivament en alta definició. Per tant, el canal TV3 SD desapareixerà i, si és necessari, s’haurà de buscar el canal de TV3 HD en la llista de canals del televisor. Perquè els usuaris tinguin clar quin és el canal que fins ara emetia en definició estàndard, durant les setmanes prèvies al canvi s'ha identificat el canal amb les sigles SD al logotip. A més, també s'ha sobreimpressionat un text en pantalla que explica l'apagada del canal TV3 SD i la necessitat de buscar el canal en alta definició (que estarà identificat amb les sigles HD al costat del logotip).

Pel que fa a la resta de canals –3/24, Esport 3 i SX3/33– passaran a ser automàticament en alta definició, sense necessitat de buscar els canals.

Instruccions per ressintonitzar el televisor.

Els espectadors que tinguin aparells antics que no siguin compatibles amb les emissions HD necessitaran un descodificador TDT HD per continuar veient l’oferta de tots els canals de 3Cat en HD.

stats