Mèdia TV 22/12/2022

Què veurem aquest Nadal a la televisió?

L'especial d'Andreu Buenafuente i el cinema són alguns dels plats forts de les programacions per a aquestes festes

4 min
Andreu Buenafuente en una imatge de l'especial que farà per Sant Esteve

BarcelonaAmb l'arribada de les festes de Nadal, les programacions habituals de les cadenes de televisió també s'agafen vacances i són reemplaçades per propostes pensades expressament per a aquestes dates. N'hi ha algunes de més innovadores que d'altres, però fem un repàs de què ens trobarem aquest Nadal quan engeguem la televisió.

TV3

Buenafuente, Masferrer i noves sèries

A partir d'aquest divendres, Com si fos ahir, la sèrie de sobretaula de la televisió pública, s'agafarà uns dies de festa. Per ocupar el seu buit, TV3 ha programat dues produccions europees que s'emetran consecutivament per Nadal. Els últims dies del 2022, la franja de sobretaula tindrà com a protagonista la sèrie francesa Amb la vida al davant, de la qual s'emetran tres episodis cada dia. La ficció explica la història de tres amigues adolescents que durant els anys vuitanta viuen en una ciutat de la conca minera de França, Chambries. La primera setmana de gener (2, 3 i 4 de gener) serà el torn d'Hotel Portofino, sèrie de sis episodis ambientada a la Riviera italiana durant l'auge del feixisme de Mussolini.

Però sens dubte un dels plats principals del menú de Nadal de TV3 serà el retorn d'Andreu Buenafuente amb Curraràs, un monòleg que es podrà veure la nit de Sant Esteve i amb el qual l'humorista farà un repàs dels fets més destacats de l'any. El programa es farà des de la Llotja de Lleida, el lloc on es va projectar per primer cop un dels fenòmens de l’any, Alcarràs. També farà un especial Quim Masferrer. Bona gent s'emetrà l'1 de gener i serà un homenatge al públic del teatre, del qual Masferrer extraurà les històries que explicarà des de l'escenari.

Eufòria, el gran fenomen de TV3 d'aquest any, també tornarà per festes. Ho farà amb l'emissió el dia de Reis del concert que els eufòrics van fer el 16 de juliol al Palau Sant Jordi. Uns dies abans, el 30 de desembre, la televisió pública oferirà un documental que explica com es va gestar el concert i què estan fent actualment els exconcursants.

Per Nadal, l''Atrapa'm si pots' estarà protagonitzat per nens.

Qui no marxa per vacances és l'Atrapa'm si pots, tot i que sí que canviarà la seva dinàmica. El concurs, un dels espais preferits dels espectadors de TV3, emetrà cinc edicions en què els concursants seran nens d'arreu de Catalunya.

TV3 també ha preparat una programació especial per als seus canals digitals. Seguint la tendència marcada per plataformes com Netflix o Amazon, el 3ala carta posa a disposició dels espectadors una selecció de sis telefilms nadalencs amb títols tan suggerents com Amors nadalencs al dente o Nadal sobre gel.

La 1

El paradís de les gales musicals

A part de reaprofitar MasterChef amb una edició nadalenca protagonitzada per alguns dels exconcursants famosos, RTVE centrarà tots els seus esforços en diverses gales musicals no especialment modernes. Hi haurà el tradicional Telepasión, aquest any encapçalat per Ana Obregón i Mario Vaquerizo; un especial de Raphael, que estarà acompanyat d'artistes com Mónica Naranjo o Nathy Peluso, i un altre de centrat en el grup colombià Morat.

Alaska presentarà 'BeFest'.

Aprofitant la tirada que va tenir el Benidorm Fest, La 1 ha preparat BeFest, un programa que reunirà els concursants que van participar en la primera edició, com ara Rigoberta Bandini o Tanxugueiras, per cantar les cançons amb què es van presentar al festival. A més, alguns d'ells donaran a conèixer alguns dels seus nous temes.

Un altre dels fixos a la programació nadalenca de La 1 és José Mota, que aquest any ha preparat per Cap d'Any l'especial ¡Sálvese quien Putin! L'any passat el programa de Mota va ser un dels més vistos a l'estat espanyol: va assolir una quota de pantalla del 23,7%.

La 2

‘Saber y ganar’ i cinema

El veterà concurs Saber y ganar no descansa i ha preparat onze edicions nadalenques: el 24 i el 25 de desembre es faran dos programes dedicats a la festivitat de Nadal, mentre que del 26 de desembre al 5 de gener s'emetran una sèrie de programes en què els concursants seran estudiants de 4t d'ESO. El segon canal de RTVE reforçarà la seva programació cinematogràfica amb un homenatge a Angela Lansbury en què s'emetrà un telefilm de Se ha escrito un crimen, i també s'emetran les pel·lícules Qué bello es vivir, La quimera del oro i El abuelo.

Els nens protagonitzaran 'Saber y aganar' aquest Nadal.

Telecinco i Cuatro

Cinema per a tots els públics

La principal aposta de les dues cadenes de Mediaset és el cinema familiar: a Telecinco es podran veure títols com La forma del agua, de Guillermo del Toro, o La llamada de lo salvaje, amb Harrison Ford, mentre que a Cuatro l'eix conductor serà la música amb pel·lícules com La La Land, Yesterday o The greatest showman.

L'equip de 'First dates'.

Molts dels programes de les graelles de les dues cadenes es vestiran de Nadal. És el cas de First dates, de Cuatro, que farà un homenatge a Studio 54 l'última nit de l'any. Sálvame tampoc descansarà per Nadal.

Antena 3 i La Sexta

Refregit de 'Tu cara me suena' i sèrie turca

Els canals d'Atresmedia recorreran a clàssics de la seva programació. Aquest divendres La ruleta de la suerte, a Antena 3, oferirà una edició en què participaran parelles d'avis i nets. La nit de Nadal serà el torn de treure de l'armari els millors moments del concurs d'imitacions Tu cara me suena. La sèrie turca Secretos de familia, un dels grans èxits del canal, seguirà al peu del canó i el dia de Nadal emetrà un nou episodi en la seva franja habitual, la de prime time.

Pel que fa a La Sexta, la majoria dels seus programes habituals –com ara La Sexta explica– es prendran un descans durant aquests dies i seran substituïts per pel·lícules.

stats