TELEVISIÓ
Mèdia 10/02/2011

El govern valencià dóna 40 dies a ACPV per pagar els 600.000 euros de multa

La sanció és per dos dels repetidors que l'entitat va instal·lar a les comarques valencianes i que permeten veure-hi TV3

Redacció
1 min

BarcelonaAcció Cultural del País Valencià (ACPV) ha donat a conèixer que el govern valencià li dóna només 40 dies perquè pagui les dues multes que li va imposar i que sumen 600.000 euros. Serà el 20 de març quan finalitzi aquest termini.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les dues multes les va imposar per les emissions de TV3 des dels repetidors que estan precintats.

Si ACPV no paga l'import, la Generalitat valenciana l'amenaça amb l'embargament dels comptes de l'entitat, les subvencions pendents de cobrament i les propietats immobiliàries, com l'edifici Octubre, que té al centre de València.

En declaracions a l'ACN, el coordinador d'ACPV, Antoni Gisbert, ha lamentat que el govern valencià no volgués ajornar ni fraccionar uns imports "molt elevats per a una associació sense ànim de lucre". Acció estudia diverses vies per afrontar "aquest atac sense precedents a una associació".

L'entitat denuncia que "el govern valencià va iniciar el gener de 2007 (ara fa, per tant, 4 anys) un procés de persecució econòmica i política contra ACPV que té com a objectiu intentar tancar les emissions de TV3 al País Valencià i castigar amb multes desproporcionades una associació cultural sense ànim de lucre com la nostra".

La majoria de repetidors estan oberts. Tot i això, actualment, n'hi ha tres que han estat precintats per la Generalitat, els de la Carrasqueta a l’Alacantí, Alginet a la Ribera Alta i Llosa de Ranes a la Costera. Els altres tres repetidors principals (Montdúver a la Safor, Perenxisa –que cobreix la Ribera Baixa, l’Horta i els Camps de Morvedre i Túria– i Bartolo –que cobreix les dues Planes–) estan sotmesos a processos judicials perquè el govern també els vol tancar.

stats