TELEVISIÓ
Mèdia 14/12/2010

El jutge impedeix al govern valencià precintar el repetidor de TV3 de Mondúver

Acn
2 min
Un repetidor de TV3 al País Valencià

ValènciaEl jutjat contenciós administratiu número 4 de València ha denegat a la Generalitat valenciana l'entrada al repetidor de TV3 de Mondúver, a Xeresa (Safor), per tallar les emissions, segons ha informat Acció Cultural del País Valencià (ACPV). El jutge entén que el procés judicial sobre el tancament d'emissions encara és obert pels recursos presentats per ACPV davant del Suprem. L'entitat informa que és la quarta vegada que els jutges impedeixen l'entrada al repetidor des de l'any 2007. ACPV es felicita per l'èxit judicial però adverteix que la sentència no és definitiva i que el govern valencià la pot recórrer davant del Tribunal Superior de Justícia, "cosa que previsiblement farà", indica.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els jutjats han denegat l'entrada al repetidor de TV3 del Mondúver, que dóna cobertura a les comarques de la Safor i part de les de la Ribera Alta, Ribera Baixa i Marina Alta, al centre del País Valencià.

El jutge dóna la raó a la representació judicial d'ACPV, propietària dels repetidors, que s'oposava a la sol·licitud d'entrada al recinte al·legant que la sentència del Suprem de 15 de desembre de 2008 sobre el fons de l'afer de les emissions de TV3 no és ferma perquè està recorreguda per l'entitat.

El magistrat considera que "s'estan debatent qüestions fonamentals que afecten la validesa del procediment administratiu que fonamenta la petició, com és la competència de la Generalitat valenciana".

Segons informa ACPV, aquesta és la quarta vegada que els tribunals deneguen l'entrada als repetidors des de l'any 2007, quan ja es va apreciar "entre altres coses, desproporció en la mesura i absència de perjudicis a tercers en l'activitat denunciada", explica l'entitat.

Posteriorment, el mateix jutjat número quatre va denegar novament l'autorització d'entrada en entendre que ACPV havia recorregut la resolució de fons. El govern valencià va tornar a recórrer la segona resolució denegatòria en apel·lació però li va ser denegada pel Tribunal Superior de Justícia.

Aquest 2010, la Generalitat valenciana argumentava que com que ja s'havia dictat sentència sobre el fons de l'afer (dictada pel TSJ al desembre de 2008) ja no podien invocar-se aquests arguments. Els jutges, però, han advertit que la sentència no és ferma, que havia estat impugnada per Acció davant del Tribunal Suprem, i que el Suprem ha admès a tràmit el recurs de cassació de l'entitat.

A través d'una nota de premsa, ACPV es felicita per aquest "èxit judicial en la seua lluita per la llibertat d'expressió i per la defensa dels mitjans de comunicació en català al territori valencià" però adverteix que la resolució no és definitiva i que es pot recórrer en apel·lació davant del TSJ, "recurs que previsiblement interposarà la Generalitat", conclou.

stats