Mèdia 18/05/2018

La UAB acull la 'hackathon' per millorar la Wikipedia, per primer cop al sud d'Europa

Més de 300 persones de 48 països assisteixen a l'acte inaugural d'una cita que durarà fins diumenge

Efe
1 min
La UAB acull la hackathon per millorar la Wikipedia, per primer cop al sud d'Europa

BarcelonaProp d'unes 300 persones procedents d'un total de 48 països participen avui en la inauguració de la Wikimedia Hackathon 2018, que se celebra a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb l'objectiu d'aportar millores a l'univers de Wikipedia. L'acte ha tingut lloc a l'auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres del campus de Bellaterra, i el degà de l'Escola d'Enginyeria de la UAB, Daniel Franco, ha destacat la col·laboració d'aquesta universitat amb l'Amical Wikimedia, gràcies a la qual els alumnes de la universitat milloren des de fa diversos cursos la Wikipedia com a projectes de classe.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La directora del programa d'esdeveniments de la Fundació Wikimedia, Rachel Farrand, ha felicitat la tascda de l'Amical Wikimedia, que per primera vegada ha organitzat aquest esdeveniment gràcies a un equip de voluntaris, un fet que no s'havia produït mai en un acte d'aquestes característiques (que acostumava a dependre de patrocinis de grans corporacions).

Per la seva banda, la presidenta de l'Amical Wikimedia, Laia Benito Pericas, ha destacat que seran tres dies de molta feina, en els quals els assistents crearan projectes per millorar els aspectes tècnics de l'univers de la Wikipedia.

La iniciativa Wikimedia Hackathon, el 20% dels participants de la qual són dones, se celebrarà fins diumenge a l'Escola d'Enginyeria de la UAB.

stats