RIO 2016

Llum, color i Super Mario Bros: la cerimònia de clausura posa punt final als Jocs de Rio

Els Jocs de Rio de Janeiro s'acaben amb una cerimònia pròpia del país brasiler plena de música i color

Després de 15 apassionants dies de competició, els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro ja són història. El país brasiler, el primer d'Amèrica del Sud que acull una cita olímpica, ha clausurat la cita amb una cerimònia plena de música i color, recreant a l'estadi de Maracanã un carnaval en ple agost.

La cerimònia ha començat amb la desfilada dels esportistes. Pel que fa a la delegació espanyola, una cinquantena han trepitjat el tatami de l'estadi de Maracanã. En aquest cas, el banderer ha estat Jesús Ángel García Bragado. La pluja, però, ha estat la convidada d'excepció i ha deslluït part de l'espectacle, que ha anat de menys a més.

La cerimònia ha fet un repàs de la música brasilera: des de les cançons més clàssiques fins a estils de les zones rurals, el rock i l'electrònica, mentre les escoles de samba del país desfilaven davant els ulls de tot el món.

Com ja és habitual en aquest tipus de cerimònies, la ciutat organitzadora, Rio de Janeiro ha traspassat el testimoni simbòlic de l'organització dels pròxims Jocs Olímpics a Tòquio, que acollirà els del 2020. Eduardo Paes i Yuriko Koike han escenificat el moment.

De fet, el primer ministre del Japó, Shinzo Abe, ha arribat a l'estadi per encapçalar la presentació de Tòquio 2020 de la mà de Super Mario Bros, el llauner més famós del món. Abe ha creuat simbòlicament les canonades de tot el món 'disfressat' de Super Mario Bross i ha aparegut a l'estadi dins un gran tub vestit amb la granota i la gorra característiques del personatge del videojoc de Nintendo.

Abans d'apagar la flama del peveter olímpic, el president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach, ha declarat els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016 clausurats. " Han estat uns jocs meravellosos a la ciutat meravellosa", ha dit Bach, que ha felicitat el Brasil perquè ha assegurat que els Jocs han estat "una celebració de la diversitat dels valors olímpics".

Rio de Janeiro descansa ara uns dies de la voràgine olímpica per tornar-s'hi a posar el 7 de setembre, dia que començaran els Jocs Paralímpics.