JOCS OLÍMPICS
Microsites  /  Jocs Olímpics 2016 28/07/2016

Detingut un altre sospitós de terrorisme a una setmana de l'inici dels Jocs

El brasiler, de 28 anys, havia fet pública la seva simpatia per grups terroristes a través de les xarxes socials

Ara
1 min
Dos policies vigilen l'arribada d'esportistes mexicans a la Vila Olímpica

BarcelonaLa Policia brasilera ha confirmat avui que ha detingut a Rio de Janeiro a una altra persona sospitosa de simpatitzar amb grups terroristes a una setmana per a la inauguració dels Jocs Olímpics. La detenció segueix a altres 10 practicades el dia 21 de juliol, relacionades amb una sèrie d'investigacions sobre la suposada activitat de terroristes que hagin pogut planificar atemptats durant l'esdeveniment esportiu, que s'inaugurarà a Rio de Janeiro el proper 5 d'agost.

Segons les autoritats, el sospitós ha estat identificat com Chaer Kalaoun, brasiler de 28 anys, descendent de libanesos i de religió musulmana, a qui se li atribueix haver escrit missatges de recolzament als grups terroristes a través de les xarxes socials. L'advocat del detingut, Edison Ferreira, ha negat rotundament aquestes sospites i ha assegurat que no hi ha cap acusació contra el seu client: "Només són investigacions preliminars", ha dit Ferreira a mitjans locals. Ferreira ha insistit en la innocència de Kalaoun, a qui defensa també en una causa que se li va obrir el 2014 per portar il·legalment una arma.

No és el primer cas

La setmana passada, el Ministeri de Justícia del Brasil va informar de la detenció de deu brasilers que formaven part d'un grup afí a l'Estat Islàmic. Presumptament formaven "una cèl·lula terrorista que preparava un suposat atemptat", segons va informar el ministre de l'Interior, Alexandre Moraes. Tot i el perill real que suposaven estaven "desorganitzats" i eren "aficionats".

Aquesta setmana, la Policia Federal va confirmar també que investiga l'activitat d'un grup similar, denunciat en un reportatge difós pel canal de televisió Globo. Aquest grup estaria format per quinze persones, totes de nacionalitat brasilera, que en missatges difosos per internet encoratjaven l'activitat de grups jihadistes.

stats