Succés
Misc 08/09/2022

Un llamp mata dos homes en una cala de Mallorca

En només tres hores han caigut prop de 300 llamps a la zona nord-oriental de l'illa

Patrícia Segura
2 min
Imatge de cala Mesquida.

PalmaUn llamp ha matat dos homes aquest dijous a cala Mesquida (Capdepera), durant una forta tempesta generada a la part nord-oriental de Mallorca. El succés ha ocorregut a les 15.40 h. Segons han comunicat el SAMU 061 i Europa Press, les víctimes tenien 61 i 50 anys i eren turistes. Un d'ells ha mort a l'acte i l'altre ha quedat ferit, en un principi, però els intents de reanimar-lo –durant 40 minuts– no han donat resultat, segons les primeres informacions.

El socorrista de la platja ha estat el primer a atendre els dos afectats i ha confirmat la primera de les morts. Mentrestant, es desplaçaven cap allà els serveis d'emergència, personal sanitari d'atenció primària del Centre de Salut de Capdepera i equips sanitaris del SAMU, amb una ambulància de suport vital avançat.

L'Aemet ha emès un avís a les 15.30 hores per alerta groga a causa de la intensa tempesta que preveia, que podia anar acompanyada per forta pluja, calabruixada i fortes ràfegues de vent. En una de les seves piulades, l'agència ha comunicat que en les tres darreres hores s'havien produït 274 descàrregues elèctriques a causa d'aquesta borrasca.

27 anys des de la darrera mort

L'expert en meteorologia Miquel Salamanca explica que "la darrera vegada que va morir qualcú a Mallorca per l'impacte d'un llamp va ser el 23 d'agost de 1995. Va ser un turista italià a Santa Ponça". A més, recorda un cas famós: "El de maig del 2012 a Alcúdia en una prova de vela, en què l'afectat no va morir". Per part seva, Agustí Jansà, expresident territorial de l'Aemet a les Balears, diu que recorda que "a Espanya la xifra de morts per llamps oscil·la entre els 30 i 40 a l'any. No és un nombre ridícul. La gent es pensa que és una ximpleria, però els llamps són un perill", explica.

stats