Internacional 12/07/2013

Snowden demanarà asil polític a Rússia

Vol quedar-se en territori rus fins a poder volar cap a l'Amèrica Llatina

Efe
1 min

MoscouSobre el seu estat de salut, el defensor del poble rus, Vladímir Lukin, ha comentat que l'extreballador de la CIA "no sembla gaire ben alimentat, està molt prim, però porta un bon tallat de cabell".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Lukin també ha dit que Snowden es considera un patriota.

Asil polític temporal

Edward Snowden ha demanat un asil polític temporal a Rússia, amb la intenció de quedar-se temporalment al país fins que obtingui l'asil d'un dels països d'Amèrica Llatina. Veneçuela, Bolívia, l'Equador i Nicaragua s'han mostrat disposats a donar acollir l'extècnic de la CIA.

La condició de Putin

A finals del mes de juny, el president rus, Vladímir Putin, va posar com a condició a Snowden que si volia obtenir asil polític havia "d'acabar amb la seva tasca de fer mal als socis nord-americans".

Reunió amb els defensors dels drets humans

En aquesta reunió també ha demanat que els Estats Units i la Unió Europea no interfereixin en les seves demandes d'asil polític, tal com va quedar demostrat amb l'avió d'Evo Morales.

Snowden assegura que està bé

Les fotos de la reunió d'avui han mostrat Snowden més prim que en la darrera vegada, quan va revelar l'espionatge dels Estats Units. Ell mateix ha assegurat que es troba bé però que no es pot quedar a la zona de trànsit aeri de l'aeroport de Moscou "per sempre".

stats