EGIPTE
Internacional 02/02/2012

Almenys 74 morts a Egipte en durs enfrontaments després d'un partit de futbol

Els aficionats han envaït el camp de l'Al-Masri, l'equip de Port Saïd, que s'enfrontava a l'Al-Ahli del Caire. Es tracta de la tragèdia més greu en la història del futbol a Egipte

Ara
1 min

BarcelonaUn partit de futbol entre els dos equips més importants d'Egipte ha acabat amb un balanç provisional d'almenys 74 morts. A la localitat de Port Saïd, al nord-est del país, s'enfrontava aquesta tarda l'equip local, l'Al-Masri, amb l'Al-Ahli del Caire. Un cop xiulat el final del partit –en què els locals han guanyat 3 a 1– els aficionats han envaït el camp i s'han començat a enfrontar entre ells.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Alguns han mort per culpa de l'estampida i d'altres per asfíxia", ha explicat en una entrevista a la televisió estatal egípcia el director de l'hospital El-Amiri de Port Saïd, Medhat El-Esnawy.

Segons narren els mitjans locals, els seguidors locals han iniciat el disturbis saltant a l'estadi després d'una victòria poc freqüent. Espantats, els jugadors de l'equip cairota Al-Ahli han avisat de seguida les autoritats, però els aficionats han explicat al diari egipci 'Al-Ahram' que les forces de seguretat no els han protegit.

"Les forces de seguretat ens han abandonat, no ens han protegit. Un fan ha mort just davant meu, al vestidor", ha dit un jugador veterà a través d'una trucada telefònica al canal de televisió de l'equip cairota.

La televisió estatal egípcia explica que alguns dels 'hooligans' haurien acorralat grups d'homes en una cantonada de l'estadi que estava incendiada. Segons explica la BBC, alguns seguidors haurien entrat ganivets a l'estadi i entre les víctimes també hi hauria agents de seguretat.

stats