PAREUMÀQUINES

¿Calia difondre les fotos de Bella Thorne despullada?

Els que lluiten pel lector a l’engròs -posi’m dos quilos de clics, sisplau- no han tingut cap escrúpol a l’hora de reproduir les fotografies

L’ACTRIU BELLA THORNE va patir un xantatge: li exigien el pagament d’uns diners a canvi de no difondre fotografies que s’havia fet amb el mòbil, en què apareixia despullada. En una decisió ben valenta, va decidir publicar les fotos, com a manera de sentir-se empoderada. En el moment que les feia públiques, els seus extorsionadors deixaven de tenir cap poder sobre ella. A partir d’aquí, diversos mitjans s’han fet ressò del cas. Els que lluiten pel lector a l’engròs -posi’m dos quilos de clics, sisplau- no han tingut cap escrúpol a l’hora de reproduir les fotografies. Les veig a les webs de La Vanguardia, El Periódico, Marca...

Quan algú roba fotografies íntimes de celebrities, el més normal és que els mitjans no les reprodueixin, per una òbvia qüestió ètica. Hauria de regir el mateix precepte, encara que l’actriu les hagi fet públiques. Sobretot tenint en compte les circumstàncies del cas. Thorne no tenia ganes de mostrar-se despullada al món, però, ja que no volia cedir al xantatge, com a mínim així podia controlar la situació. Reproduir les imatges -que ella hauria mantingut en la privacitat del seu mòbil si no haguessin aparegut uns delinqüents- no fa sinó amplificar just el que ella intentava evitar. A l’ARA es va penjar una notícia que incloïa incrustrat el tuit amb les imatges, però els comentaris dels lectors van alertar de la contradicció que suposava fer-ho i es va retirar.

Alguns diaris, com l’ Abc, encara s’atrevien a fer una segona notícia: “Bella Thorne se sent «fastigosa» després de compartir les seves fotografies nua”. Era una notícia banal: la intèrpret reaccionava a un comentari crític de Whoopi Goldberg. Transcendència? Gens ni mica. Però era una bona ocasió per tornar a mostrar les fotos.

ÀLBUM DE TITULARS

“Troben morta Liliya Novikova, la jugadora de pòquer més sexi”. Mundo Deportivo i La Vanguardia (on, almenys, van corregir el títol).

Més continguts de