Bon dia 10/03/2023

Bitllets per rebre “la Màfia”

2 min

Amb la denúncia de la Fiscalia contra el Barça, Rosell, Bartomeu, Grau i Soler, s’ha posat en marxa la lenta maquinària de la justícia ordinària. Una cosa és segura: amb independència del que decideixi el jutge, les presumptes “actuacions tendents a afavorir el FCB en la presa de decisions dels àrbitres als partits que disputés el club” arrasaran el bon nom del club, també a nivell internacional.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Remarco que el que causarà un enorme mal reputacional no és pròpiament l’acció de la justícia sinó el cas que s’investiga, del qual serien responsables càrrecs electes i/o alts executius dels club. Estem parlant d’acusacions de corrupció i d’administració deslleial, i d’uns pagaments, durant disset anys, de més de set milions d’euros.

Els primers interessats a saber-ne la veritat han de ser els socis del Barça, però aquesta recerca no serà fàcil quan pel mig hi ha el dret de defensa, amb les seves estratègies, i perquè la veritat judicial s’haurà d’obrir pas enmig de la cridòria més escandalosa dels que ja tenen redactat el titular de culpabilitat amb l’únic objectiu d’enfonsar una entitat amb més de 140.000 socis i la institució catalana més popular arreu del món.

Per al Barça ja ha començat la pena de telenotícies i l’assetjament a les xarxes socials. Només caldrà veure la rebuda que li espera demà a Bilbao, on aquesta setmana s’han publicat titulars del tipus “Pluja de bitllets a San Mamés per rebre la Màfia”. Com si el Barça sempre hagués estat afavorit pels àrbitres i com si la seva superioritat als anys daurats, que el van portar a erigir-se en un dels millors equips de la història, hagués sigut el resultat d’una compra de favors arbitrals. Es veu de tres hores lluny el desig aliè d’embrutar aquesta història. El pitjor és que des de dins del Barça mateix els hi hagin pogut posar en safata.

Antoni Bassas és periodista
stats