25/05/2015

Colau radical. Desacord per C’s. Poc procés. L’esperança d’Aguirre

2 min
Portada 25 maig La Vanguardia cat

1) La paraula connotada més repetida aquest dilluns és radical, que apareix a La Razón (“Ada Colau, el símbol del tomb radical”), La Vanguardia (“Canvi radical”, sobre una foto de la líder de Barcelona en Comú) i El Mundo (“Barcelona i Madrid en mans de l’esquerra radical”).

2) La premsa no acaba de posar-se d’acord en Ciutadans. El Mundo estava exultant: “Notable ascens de Ciutadans”. I n’hi ha, com El Periódico, que destaquen en portada com s’ha convertit en tercera força municipal a Espanya. La Vanguardia, però, ho aigualeix recordant que “gairebé no podrà exercir de frontissa”. A l’ Abc encara ho suavitzen més: “C’s modera la seva irrupció”. I La Razón també es frega les mans amb “Ciutadans queda per sota de les expectatives”. Però la prova que els resultats del partit de Rivera no són per tirar coets la dóna El País, que després d’impulsar-lo dia sí, dia també, aquest dilluns no dedica cap dels seus títols i subtítols de portada -i n’hi ha set- a esmentar Ciutadans.

3) Només El País es recorda del procés d’entre els diaris de Madrid: “La pèrdua de la capital catalana per part de CiU posa contra les cordes el pla independentista per a Catalunya”. Aquí la cosa s’ha llegit de manera diferent. L’ARA i El Punt Avui recorden que els partits sobiranistes guanyen en vots. Cap esment, però, ni a El Periódico ni a La Vanguardia.

4) A La Razón li costa de pair que Aguirre no sigui l’alcaldessa de Madrid. Mentre El País titulava “Carmena, a punt de ser alcaldessa de Madrid juntament amb els socialistes”, el diari de Francisco Marhuenda s’aferrava a un ferro roent amb “Aguirre treu un sol regidor a Manuela Carmena, amb la qual cosa no s’assegura l’alcaldia”.

stats