18/04/2023

Equip de guionistes per a Dani Alves

2 min

El futbolista Dani Alves, en presó preventiva acusat de violació, ha tornat a declarar als jutjats, aquest cop a petició pròpia. Just quan va ser denunciat, va fer un vídeo en què donava la primera versió dels fets: no coneixia la presumpta víctima i s’ho estava passant bé en una discoteca “sense envair l’espai dels altres”. Això de “l’espai” dels altres, però, va resultar fals, quan en “l’espai dels altres”, concretament de la noia, s’hi van trobar restes de semen d’ell. Si ella no hagués anat a fer-se un reconeixement mèdic i no hi hagués hagut càmeres al local, potser ara estaríem parlant d’una d’aquestes acusacions falses a un famós.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Més endavant va dir que no havia "convidat la noia i les amigues al reservat”, havien vingut soles, però un cambrer de la discoteca també el va desmentir. Llavors, també va dir que no les havia "convidat a alcohol", però les càmeres traïdores mostren com sí que les convida al xampany dels reservats: Moët Chandon. En una altra versió, va declarar que la víctima era ell: el subjecte passiu d’una fel·lació. Aquí voldria, per cert, anar al llatí, llengua que distingeix entre fel·lació i irrumació (irrumatio). La distinció rau justament en això que diem. En la irrumació, el subjecte propietari del penis es mou i empeny en la boca d’algú; per tant, és l’actiu. En la fel·lació, no. A l’antiga Roma, doncs, la irrumatio era considerada una mena de “violació oral”. Ara, en aquesta última declaració, ha dit que va ser sexe consentit, però que s’ho va callar perquè l’obsessionava que ho sabés la seva esposa (avui, ja, exesposa).

Com a escriptora trobo que, de cara al judici, se li acaben les versions possibles. No hi ha tants arguments per a aquest fet i ja els ha fet servir tots. No la conec, sí que la conec, ella se m’abraona, és consentit... L'única cosa que pot dir, que no ha dit, és que va sentir una veu del més enllà, que li va recordar molt la de Pelé, que el va obligar a fer-ho. Ell no ho volia.

Empar Moliner és escriptora
stats