20/09/2011

Si el teu home et controla

2 min

Allò que fins no fa gaire es deia ministeri de Igualdad i que dirigia amb mà ferma Bibiana Aído, ara ha canviat de nom, com Prince, i es diu Secretaria d'Estat de Sanitat, Política Social i Igualtat. Bibiana Aído ha estat cridada a esferes més altes, però la seva successora fa, aproximadament, el mateix que ella: campanyes contra la violència. Violència que puguin exercir els homes contra les dones, s'entén, però no, per exemple, contra nens o avis. I com que ja han fet totes les campanyes preventives possibles, la d'ara demana (a les dones) que detectin els petits senyals que podrien desembocar en violència (dels homes). Un dels anuncis diu: "Em controlava constantment. Volia saber tot el que feia".

No dic que no sigui greu que et controlin. Però sí que dic que precisament el fet de controlar no és en absolut patrimoni dels mascles. Al contrari. Hi ha tantes o més dones controladores que homes. Com aquesta holandesa que trucava el seu ex una mitjana de 178 vegades al dia. Els diaris han parlat amb simpàtica commiseració del pobre home. I tot perquè l'assetjat era un home i l'assetjadora, una dona. Si arriba a ser al revés, ja hauríem vist l'Hilario Pino amb cara greu explicant-nos-ho.

La violència contra qui sigui és una plaga terrible, però convertir qualsevol problema de parella en violència només fa que banalitzar-la. No crec que fes falta un ministeri d'Igualtat, ni que faci falta ara un subapartat d'Igualtat al costat del de Sanitat i Política Social. Però ja se sap. Quan els governants veuen que hi ha un problema que amoïna els seus votants (la violència, l'habitatge...) perquè es noti que a ells també els amoïna en fan un ministeri. En Rajoy deu estar esperant el moment de reconvertir aquesta Subsecretaria en la Subsecretaria de Terrorisme.

stats