18/12/2022

La IA substituirà els humans?

2 min

És difícil determinar exactament quantes persones han provat o estan usant OpenAI en el món. L’organització compta amb més d’1,3 milions de seguidors. El Playground de OpenAI, una eina de IA que respon qualsevol pegunta, ha rebut milions de visites des del seu llançament el 2020.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Bé, aquest darrer paràgraf no és meu. És el que la increïble eina OpenAI ha escrit quan li he preguntat sobre l’acollida del seu llançament. A OpenAI li pots demanar que t’expliqui un acudit sobre metges, faci un redacció sobre el canvi climàtic o escrigui un petit conte d’un gos que s’ha perdut. Ho fa en qüestió de segons amb uns resultats que comencen a assemblar-se a la capacitat humana. Potser no pel que fa a valor afegit i creativitat, però sí pel que fa a rapidesa i recolzament en dades existents.

OpenAI no està dissenyada per a eliminar a ningú. La IA no està dissenyada per a reemplaçar als humans, sinó per a ajudar els humans a fer tasques més complexes i millorar la qualitat de vida.

Bé, aquest darrer paràgraf tampoc és meu. És exactament i precisament el que m’ha respost. Però la veritat requereix més imaginació i capacitat de preveure el futur.

A mesura que OpenAI s’imposi en el món, algunes tecnologies quedaran obsoletes. Per exemple, la impressió en paper, els telèfons fixos i la ràdio desapareixeran. També pot impulsar la innovació en altres àrees, com la robòtica, l’automatització i la intel·ligència artificial.

Aquest darrer paràgraf no és meu. És el que li he preguntat sobre quines coses quedaran obsoletes... Bé, crec que em toca parlar a mi, ja que l’ARA compta amb articles escrits per mi i no per màquines.

Penso que la intel·ligència artificial canviarà com fem moltíssimes coses. Com quan van aparèixer els electrodomèstics, els ordinadors o l’electrònica. Però la història demostra que tota tecnologia el que fa és deixar nou espai als humans, nous territoris que, d’altra manera, no podríem explorar.

Aquest darrer paràgraf és meu.

Per cert, he preguntat a OpenAI si em considera un bon escriptor. De moment, encara considera que ho soc... Espero que no em faci fora!

stats