25/02/2018

El rei Felip no té mòbil

3 min

Ara hi ha la festa major dels mòbils. Felicitats, xips. Però una de les revolucions del sector es va presentar al congrés de fa quatre anys: la tecnologia de la mà sense fils. L’inventor és l’empresari català Àlex Fenoll. Fixeu-vos en l’enginy. Es planta davant seu l’aleshores príncep Felip, que va donant la mà a tothom. Fenoll, amb un moviment de cap, diu que no. I la seva mà no es mou! Increïble! L’avui rei al·lucina hologrames d’alteració genètica davant la demostració científica. L’invent activa el procés d’alfabetització del monarca: “¿No me vas a dar la mano? ” I Fenoll, amb l’aparell de wifi, diu: “No”. Impressionant. Felip va voler veure’n una nova demostració. Es planta de nou davant el giny: “ Por educación deberías darme la mano, amigo ”. I Fenoll torna a activar l’artefacte: “ No eres mi amigo, serás mi amigo cuando me respetes ”. La mà no s’aixeca! En volem més! I Felip torna a pitjar el botó de la màquina: “ Me deberías dar la mano igualmente ”. I l’aparell de Fenoll no falla: “ No se la voy a dar porque no me dejáis votar la consulta ”. Així evoluciona la ciència i l’ésser humà. Fenoll Neil Armstrong arribava a la Lluna: un petit pas per a un català però un gran pas per a Catalunya. Havia d’arribar. De fet, Fenoll forma part d’una tradició científica pròpia que treballa en els coets de la llibertat.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

El 1760 s’enlaira el primer. El familiar del rei Felip Carles III (fill de FelipV) convoca les Corts Generals. Els representants de la fantasmagòrica Corona catalanoaragonesa ressusciten i li presenten el científic Memorial de Greuges. Contra l’Espanya central, artificial, letal. Diuen els científics: “ Aquellos ministros, aboliendo de golpe todas las leyes civiles y económicas de los Reynos de la corona de Aragón, introduxeron todas las de Castilla, juzgando que esto combenía al Real servicio y al bien público, pero luego se conoció que [...] son imponderables los males que en su execución han padecido aquellos Reynos... ” El rei, demòcrata, defensor de la llibertat, els ho agraeix i es posa a treballar per una Península plurinacional. Només un exemple dels canvis: la Reial Cèdula de 1768 obliga que a tot Espanya s’actuï i s’ensenyi en castellà. I tot va anar a millor.

El 1885 el rebesavi del rei Felip, Alfons XII, rep un nou artefacte científic català novament dit Memorial de Greuges. El mateix de sempre: demostrar que la Terra és rodona i no plana. Que l’estat espanyol és un àlien que devora Catalunya: li fot mossades polítiques, econòmiques, legals, lingüístiques... I la criatura va morint i a sobre ha de demostrar que existeix. Al Borbó li aporten proves davant dels seus nassos reials. Això li diu l’advocat Marià Paspons: “No podem utilitzar la nostra llengua fora del nostre llar i en conversacions familiars: va ser bandejada de les escoles, més tard de les contractacions públiques i dels tribunals, als quals sovint els jutges, tan il·lustrats com són, no poden comprendre els testimonis i els inculpats. I si tot això no era suficient, fa un temps que s’amenaça i avui s’intenta de destruir [...] el nostre dret civil”. I tot va millorar, fins al rei Felip VI, que ho ha millorat encara més.

El Borbó més preparat és un amant de la tecnologia. Per això ve a la fira dels mòbils. Aquests darrers mesos ha treballat en un vell-nou dispositiu fabricat per al públic català: ¡A por ellos! Curiós. Fa quatre anys demanava educació a Fenoll. Avui el rei no només no ha demanat perdó per la violència contra Catalunya sinó que l’ha justificat i legitimat. Avui el rei és només un venedor més d’aquesta empresa de tecnologia immòbil que és l’estat espanyol. Sí, Felip ha sotsarrendat el seu prestigi, el de la Corona i el seu destí a la tecnologia letal i sense futur de l’Estat. Ell ara és un xip més d’un genètic sistema incomunicatiu. I l’únic invent que pot continuar mostrant és aquesta tecnologia amb fils, que et lliga com una soga. Aquesta tecnologia inhumana que ja no va contra Catalunya: va contra el segle XXI.

stats