09/11/2020

Revenja per una entrevista a Lady Di de fa 25 anys

2 min
L’última trucada de lady di als seus fills

Barcelona“Érem tres en aquest matrimoni, així que resultava una mica concorregut”. Amb característica flegma britànica, Diana de Gal·les clavava una esmolada daga verbal en l’ànim del príncep Carles, davant de 23 milions d’atònits espectadors. Feia poc que l’hereu de la corona britànica havia confessat públicament la seva infidelitat amb Camilla Parker-Bowles. Aquella entrevista es va emetre l’any 1995, dos anys abans de la mort de la princesa. Si ara torna a estar d’actualitat, un quart de segle després, és perquè el germà de Lady Di ha exigit a la BBC una disculpa. Segons diu, el presentador Martin Bashir li va mostrar a ell uns documents falsificats per fer-li creure que els serveis secrets espiaven la seva germana amb l’objectiu de desacreditar-la. Això el va empènyer a presentar-li Diana, que travessava un moment psicològic molt complicat.

El cas és que l’assumpte ja es va investigar, l’any 1996. I Bashir —una estrella televisiva que es va apuntar el tanto de fer confessar a Michael Jackson que gaudia dormint amb nens, segons l'artista de manera no carnal— va ser exculpat. Tot i que no es dubta de l’existència dels documents, Diana deia en una nota que ella no els havia arribat a veure mai. Ara, tanmateix, el germà torna a la càrrega amb nova informació que deu ser prou sucosa perquè la BBC hagi acceptat obrir de nou la investigació. Per acabar-ho de fer novel·lesc, el periodista no pot donar la seva versió perquè està greument malalt de covid-19. Ni Agatha Christie ho podria haver disposat millor.

Que un periodista recorri a pràctiques com aquesta per atraure un convidat a una entrevista és inacceptable, esclar. I la BBC fa bé de purgar aquest incident. Lady Diana és un cas cèlebre i té qui la defensi. Però el joc brut, el llum de gas i els trucs deshonestos estan a l’ordre del dia en els programes de testimonis. Qui defensarà tota aquesta gent anònima de les males arts de les televisions privades i la premsa del cor?

stats