24/11/2021

La taula de diàleg!

2 min

Llegeixo a l'ARA les novetats sobre el pessebre que fins ara es col·locava a la plaça de Sant Jaume, de Barcelona, per Nadal. El seu autor, l’arquitecte Jordi Darder, ha dit que enguany “per les façanes i balcons de la Via Laietana i la Rambla es repartiran diferents figures il·luminades”. El tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de Barcelona, Jordi Martí, ha afegit: "Ens hem reservat dues figures, el bou i la mula, i després d'una llarga negociació hem decidit que a la façana de l'Ajuntament hi hagi el bou i a la de la Generalitat la mula".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

¿Una llarga negociació? Com de llarga? Qui l’ha encapçalat per part de l’Ajuntament i per part de la Generalitat? Sisplau, exigeixo al portal de la transparència que se’ns comuniqui als ciutadans tot el que es pugui saber d’aquesta negociació. On ha tingut lloc? Quant ha durat? Quins actors-negociadors hi ha hagut a banda i banda de la taula? ¿Era una taula paritària? ¿Hi ha hagut, abans de seure, una negociació prèvia a l’ombra? Quins criteris s’han seguit per repartir-se el bou i la mula? Quina de les dues bèsties molava més? ¿El bòvid o l’híbrid? Qui ha cedit, l’Ajuntament o la Generalitat? I no ens diguin que no hi ha hagut ni perdedors ni guanyadors, perquè, si no, no hauria sigut una negociació llarga i s’hauria fet a sorts. ¿Hi ha hagut, com se sol dir ara, intercanvi de cromos? ¿S’ha trepitjat alguna línia vermella? ¿La negociació s’ha fet amb discreció, sense periodistes?

Si hi ha hagut taula de diàleg entre la Generalitat (ERC, JxCat i CUP) i Ajuntament (comuns i PSC) per una qüestió tan transcendent com qui es queda el bou i qui es queda la mula espero que, amb l’embranzida, els partits implicats estaran disposats a tornar-s’hi a asseure per a qüestions no menys importants. I no em refereixo a qui es queda el caganer.

Empar Moliner és escriptora
stats