07/07/2021

El telèfon d’assistència de Rocío Carrasco

2 min
Rocío Carrasco en la seva tornada a Telecinco després de la docu-sèrie que va protagonitzar.

A principis d’aquesta setmana, en un dels esperpents de Sálvame, convidaven Kiko Matamoros a ensenyar les cicatrius de les seves últimes operacions de cirurgia estètica a la cara, els pectorals i l’abdomen. Convertit en un personatge terrorífic, més que un humà ha acabat semblant un tall rodó a punt de posar al forn. Dimecres el van portar al plató encara amb els punts de sutura a la cara i sense poder-se moure amb normalitat perquè els recosits estaven massa tendres. La cadena utilitza el seu aspecte espantós com a reclam, igual que feien els circs amb les dones barbudes fa cent anys. A Sálvame el van fer coincidir amb Rocío Carrasco, que tornava a Telecinco trenta-cinc dies després del final de la seva docusèrie per convertir-se en nova col·laboradora del programa. Una vegada més, Jorge Javier va enganyar l’audiència prometent que a dos quarts de sis de la tarda anunciarien la nova missió de Rocío Carrasco a la cadena.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Van posar filtres a la pantalla per donar una imatge celestial de Rocío i fins i tot la van convertir en una mena de deessa del plató, col·locant-la enmig dels núvols. El presentador i la resta de col·laboradors van esdevenir pura comparsa, simples secundaris del seu retorn a la televisió. Van crear expectatives d’una mena d’enfrontament entre la bella –Rocío– i la bèstia –Matamoros– que després va quedar en no res.

Quan ja no van poder inflar més el gos, van anunciar el nou objectiu professional de "la hija de la más grande" al Sálvame. Va ser poc abans de les vuit del vespre i quan l’audiència ja s’havia empassat un parell d’hores de refregits televisius al voltant del drama personal de la protagonista. Finalment, la mateixa Rocío es va encarregar d’obrir les portes d’un armari. De dins hi va sortir un telèfon antic, d’aquells de fusta i rodeta de metall, com si algú l’hagués de trucar des d’un altre segle. Un rètol anunciava: "Hable con ella". Tot plegat amb Kiko Matamoros assegut al seu costat en un tamboret com si fos un mico de fira per guarnir l’escena.

Rocío Carrasco es convertirà en la nova defensora de l’espectador, la nova justiciera de la cadena. No només atendrà les trucades d’espectadors insatisfets amb alguns continguts del programa, sinó que també assumirà les consultes de famosos que hagin passat per situacions similars a la seva: maltractaments, abusos o calúmnies a través de la televisió.

Carrasco, rehabilitada pel mateix mitjà que la va ensorrar, ha decidit formar part de la trituradora de Telecinco i participar del seu espectacle. Un exercici perillós perquè ningú en surt indemne. L’esquer per atrapar-la en el cruel engranatge ha sigut aquest càrrec de defensora de l’espectador a l’estil del de la Señorita Francis. El dia que vulgui fer reclamacions a la cadena, ves que no es trobi que el seu propi telèfon està comunicant.

Mònica Planas Callol és periodista i crítica de televisió
stats