País Valencià 18/09/2013

L'empresariat valencià vol que Fabra "es planti davant Madrid" i exigeixi una millora del finançament

El president de la patronal critica també que la Generalitat Valenciana ajudi "societats anònimes amb ànim de lucre" com el València Club de Futbol

Europa Press
2 min

ValènciaEl president de la Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), Vicente Boluda, ha demanat al president de la Generalitat Valenciana que "insisteixi molt més" en la reivindicació d'una millora del finançament autonòmic. Per Boluda, el cap del govern valencià Alberto Fabra "ha de ser encara més contundent, i si cal, plantar-se davant Madrid, cal plantar-se".

Boluda, que ha fet aquestes declaracions en un desdejuni informatiu celebrat aquest matí a la seu d'AVE, ha tornat a insistir en la necessitat de millorar el finançament del País Valencià. Així, l'empresari valencià ha reclamat la unió de la societat civil valenciana per reclamar el "dèficit de 1.500 milions anuals" que minva les possibilitats de creixement d'aquest territori igual que es va fer "amb la reclamació del corredor mediterrani".

El president d'AVE i del Grupo Boluda també ha estat preguntat per altres temes d'actualitat en què el govern valencià té interessos. Preguntat per l'aval de la Generalitat Valenciana al València Club de Futbol, Vicente Boluda ha criticat aquesta operació perquè "els governs no hi són per estar presents en una societat anònima amb ànim de lucre", i per això, ha considerat, el Consell no hauria de "fer res" al València, ni tan sols "entrar a la llotja" de l'estadi.

Boluda també s'ha referit a la possibilitat que la Generalitat Valenciana es convertís en la màxima accionista del club si la fundació no pagava els interessos i Bankia executava la garantia. Preguntat per aquesta situació, el president d'AVE s'ha mostrat taxatiu: "Si ha prestat un aval i l'hi executen, immediatament ho ha de posar tot en venda per recuperar el que ha costat". "Però al primer que passi", ha afegit.

Preguntat per la possibilitat que València deixi de celebrar el Gran Premi de Fórmula 1, Boluda ha afirmat: "Si tens diners de sobres, ho fas, i si no, no ho fas, perquè hi ha altres prioritats".

Boluda destaca, no obstant això, que aquest tipus d'esdeveniments "han estat molt importants per a la ciutat de València, perquè l'han posada en el mapa" i ara "n'està recollint els fruits" en forma, per exemple, dels 500.000 creueristes que es preveuen rebre i que realitzen una despesa mitjana de cent euros per persona en diferents serveis.

stats