País Valencià 17/06/2013

Rajoy assegura que l'AVE entre Madrid i Alacant "serà una artèria de riquesa per al Llevant espanyol"

El president espanyol destaca la repercussió que aquest tren tindrà per a la costa alacantina i defensa el compromís del seu govern amb el corredor mediterrani

Salvador Almenar
2 min

AlacantL'AVE procedent de Madrid amb destinació Alacant ha fet avui el seu viatge inaugural. Al tren han viatjat el príncep Felip; el president del govern espanyol, Mariano Rajoy; la ministra de Foment, Ana Pastor; el president valencià, Alberto Fabra, i la presidenta castellanomanxega, María Dolores de Cospedal.

En arribar a l'estació d'Alacant, Rajoy ha destacat la importància d'aquesta infraestructura per millorar la competitivitat de la ciutat, així com la importància que aquest tindrà per a un sector "estratègic" per a Alacant com és el turisme. El president del govern espanyol ha assegurat que les repercussions de la posada en marxa de la connexió ferroviària seran "immediates", com "la millor connexió entre la costa mediterrània i el centre peninsular".

Rajoy ha assegurat també que l'AVE que avui s'ha inaugurat "començarà des de demà mateix a deixar al seu pas una mostra de desenvolupament i de progrés" que farà, alhora, que aquest tren sigui "una artèria de riquesa per al Llevant espanyol". Mariano Rajoy ha alabat les bondats d'aquest tipus d'inversions que han contribuït a "enfortir la cohesió social i territorial i a assegurar una adequada continuïtat amb altres corredors ferroviaris nacionals i internacionals".

El president del govern espanyol ha volgut aprofitar el seu discurs davant representants polítics i empresarials per defensar el compromís del seu executiu amb el corredor mediterrani. Rajoy ha afirmat que l'AVE Madrid-Alacant "implica un avançament substancial en el desenvolupament d'una aposta estratègica como és el corredor mediterrani". "Una infraestructura clau per al transport de mercaderies i viatgers i, per tant, determinant per la competitivitat de la nostra economia", ha afegit.

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha agraït al govern espanyol el seu "compromís" i a Mariano Rajoy la "implicació personal" per fer "realitat una infraestructura fonamental per al futur d'Espanya" i ha aprofitat per recordar la importància d'aquesta infraestructura o de la posada en marxa del corredor mediterrani, una infraestructura amb una "elevada taxa de retorn econòmic" que servirà per "reactivar l'economia", segons Fabra.

En aquest intent d'aconseguir que el corredor de mercaderies que unirà l'arc mediterrani amb Europa sigui una realitat, el president valencià no ha desaprofitat l'ocasió per recordar al govern espanyol el seu compromís amb aquesta infraestructura al País Valencià. Així doncs, ha acabat la seva intervenció amb un "fins la pròxima parada d'aquest tren [l'AVE] de la competitivitat de la Comunitat Valenciana: Castelló de la Plana 2015".

D'altra banda, el príncep Felip ha destacat dels trens d'alta velocitat el seu paper com a mitjà de transport al "servei de la mobilitat dels ciutadans". També ha insistit en el fet que els AVE contribueixen "a la vertebració territorial d'Espanya i a la generació de riquesa i ocupació". Felip de Borbó també ha parlat de l'esforç "col·lectiu de superació" que representa aquesta infraestructura i s'ha mostrat convençut que el "futur d'Espanya s'escriurà en clau d'èxit" si es continuen engegant projectes com aquest.

En aquest sentit, el príncep ha destacat el "model espanyol d'alta velocitat" com un referent "en tot el món" que servirà a les empreses espanyoles d'"excel·lent carta de presentació en els seus respectius processos d'internacionalització i projecció exterior".

La inauguració no ha estat exempta de protestes. A les portes de l'estació, més d'un centenar de persones s'han concentrat per mostrar el seu rebuig a la presència dels representants polítics de les tres administracions –Ajuntament, Generalitat Valenciana i govern espanyol–, així com la del príncep d'Astúries.

stats