Alberto Fabra triga 24 hores a desmentir que el PP valencià hagi tingut mai una comptabilitat paral·lela

El president valencià assegura que els actes de campanya que suposadament van finançar-se amb diners en negre "estan auditats" pel partit

El president de la Generalitat Valenciana i líder del Partit Popular valencià, Alberto Fabra, ha negat avui que existeixi una "comptabilitat B" al seu partit i ha ratificat que tots els comptes del partit han estat "auditats per les diferents instàncies administratives d'aquest país".

Fabra ha fet aquestes declaracions aquest matí a Castelló de la Plana, després de la inauguració d'unes jornades empresarials organitzades per la cambra de comerç. Les paraules del president dels populars valencians arriben, sorprenentment, vint-i-quatre hores després d'aparèixer una informació que revela que Hisenda confirma el pagament amb diners en negre d'actes de campanya de les eleccions autonòmiques del 2007 i les estatals del 2008.

Preguntat per aquesta informació, Alberto Fabra ha indicat: "El PP de la Comunitat Valenciana no té comptabilitat B, no té cap tipus de comptabilitat B; el que té és una comptabilitat auditada i seguirem treballant amb la mateixa transparència".

"Aquells aspectes que estan en procés judicial hauran d'esclarir-se als tribunals, i per descomptat col·laborarem conjuntament amb els procediments perquè se sàpiga la veritat, que és que el PP no té comptabilitat B", ha ratificat. "Aquesta col·laboració i aquesta transparència també estaran a disposició dels tribunals", ha afegit Fabra.

Referint-se concretament als actes de campanya que Hisenda assegura que haurien estat pagats amb diners en negre, el president del PP valencià ha dit que "totes les campanyes dels processos electorals que s'han celebrat fins ara estan auditades i ja van ser traslladades per la Comunitat Valenciana al partit". "No tenim res, absolutament res a amagar", ha conclòs Fabra.