País Valencià 14/03/2013

Fabra no respon a les preguntes de Compromís pels comentaris del seu coordinador a Alfafar

El president valencià demana el síndic de la formació desautoritzar el comentari que assenyalava "o els fem fora votant o els fem fora amb l'escopeta"

Acn
2 min

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, s'ha negat avui a contestar les preguntes parlamentàries de Compromís si el seu síndic Enric Morera no demanava abans disculpes pel comentari a les xarxes socials del portaveu de la coalició a Alfafar (Horta Sud). El líder de Compromís a aquesta localitat valenciana havia publicat un comentari, segons el qual, manifestava, sense citar directament el PP, que calia fer-los fora "votant o amb l'escopeta".

Durant la sessió de control al parlament valencià, Fabra no ha respost cap pregunta en protesta per les paraules del portaveu de Compromís a Alfafar Joan Sorribes. Per la seva banda, Morera l'ha acusat de voler distreure l'atenció i l'ha instat a dimitir a causa de la mala gestió econòmica i l'elevat dèficit públic.

El portaveu de Compromís ha indicat durant el seu torn de paraula que Joan Sorribes no és regidor a Alfafar, tal com Fabra havia assenyalat en la seva primera intervenció, i ha acusat el president valencià "de no saber ni per on va". El portaveu de la coalició ha criticat la gestió econòmica del govern valencià. Enric Morera ha afegit que el problema dels pressupostos són els ingressos i ha instat Fabra a dimitir i deixar-se de "fanfarronades".

"Va ser cap de llista a Alfafar i és coordinador de Compromís, la gravetat de les acusacions és la mateixa", ha dit Fabra com a única resposta. Al llarg del següents torns, el president no ha respost cap de les preguntes dels diputats de Compromís. Tampoc ho fa fet el vicepresident José Ciscar.

Els diputats de Compromís han reiterat en les seves intervencions que han rebut insults per part d'alguns diputats del PP sense que els membres del govern es manifestessin. En aquest sentit, el diputat nacionalista Josep Maria Pañella ha dit que Fabra tenia "la pell molt fina quan des d'eixa bancada reiteradament s'ha insultat a diputats d'ací sense que vostè diga res". En un mateix sentit, el diputat Fran Ferri "des d'aquelles files ens han insultat i vostès han callat la boca".

stats