País Valencià 16/04/2013

Compromís denuncia amenaces de mort a membres de la coalició com Enric Morera o Mònica Oltra

La coalició nacionalista lamenta que la Delegació del govern espanyol no vulgui investigar els fets i els derive a un judici de faltes

Acn
2 min

ValènciaEl portaveu de la coalició Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, ha denunciat aquest dimarts que alguns diputats i membres de la coalició han rebut amenaces de mort a través de les xarxes socials i el correu electrònic. Morera ha explicat que ell mateix, la portaveu adjunta de la formació, Mònica Oltra, el diputat Josep Maria Pañella o el portaveu de la formació a Alfafar (Horta Sud), Joan Sorribes, han sigut objecte de les amenaces.

El portaveu de Compromís ha lamentat "la impunitat" en què quedaran aquestes amenaces i ha assenyalat que la Delegació del govern espanyol al País Valencià no vol investigar-les i "desviarà" els fets cap a un judici de faltes. En roda de premsa posterior a la junta de síndics del Parlament valencià, el portaveu de Compromís ha assenyalat que el germen d'aquestes amenaces l'"ha creat algú ací en aquestes Corts i demanem que s'investigui".

Morera ha afegit que la formació sap "el que hi ha al darrere perquè sabem que s'ha instruït gent per fer totes eixes coses". "Espere respostes per part d'aquells que tenen la competència de defensar l'ordre públic, la seguretat i la llibertat de les persones, no hem rebut ni una sola telefonada i la informació que hem rebut ara mateix és que tot això es pensa desviar cap a un judici de faltes", ha lamentat Morera.

Segons ha explicat Morera, aquestes amenaces van ser rebudes a través del correu electrònic i les xarxes socials el passat mes de març i per part de la mateixa persona. Les amenaces anaven adreçades a ell mateix, la seva portaveu adjunta, Mònica Oltra, i el diputat a les Corts Valencianes, Josep Maria Pañella, del Bloc Nacionalista Valencià.

Aquestes intimidacions també han arribat al portaveu de la coalició a Alfafar (Horta Sud), Joan Sorribes, que va efectuar ara fa unes setmanes unes polèmiques afirmacions al seu perfil de Facebook en què assenyalava en relació amb els governants que "o els fem fora votant o els fem fora amb l'escopeta".

Compromís ha posat en coneixement de la Guàrdia Civil, la policia espanyola i la Delegació del govern espanyol aquestes amenaces. Morera ha relacionat els fets amb els diversos atemptats a seus de partits o amenaces rebudes en els darrers 30 anys i ha denunciat "la impunitat" del feixisme com una "senya d'identitat valenciana". Morera ha recordat igualment com de diferent va ser l'actuació i la investigació de la policia amb els detinguts durant la 'primavera valenciana'.

stats