Demanen la dimissió del rector de la Universitat d'Alacant per haver anul·lat "per seguretat" un acte sobre el referèndum

Palomar va al·legar els perills generats per la convocatòria d'una protesta d'un grup ultradretà

La Plaforma pel Dret a Decidir del País Valencià i l'assemblea comarcal de l'Alacantí d'Esquerra Repúblicana del País Valencià  han sol·licitat la dimissió del rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, per haver anul·lat dos actes previstos a l a seu de la institució acadèmica a la ciutat d'Alacant:  la presentació del nou diari 'Jornada' i una xerrada sobre el referèndum de l'1 d'octubre. L a taula rodona finalment es va celebrar a la seu de Comissions Obreres.

Segons un comunicat de la plataforma, els motius al·legats per Palomar van ser la convocatòria "d'una concentració espontània d'un grup d'ultradreta, promoguda per la pàgina de Facebook Alacant és Castellà". Des de l'entitat sobiranista critiquen que amb la decisió del rector els convocants de la protesta "van aconseguir  allò que buscaven: que la UA anul·lés els esdeveniments escudant-se en motius de seguretat".

Des de l'entitat també destaquen que la protesta "no tenia permís de la Delegació del govern espanyol" i que en la seva convocatòria a Facebook s'utilitzaven lemes com "Cal  plantar cara als separatistes" o d'altres per la unitat d'Espanya: "Aneu-hi amb les vostres banderes i amb xiulets".

Des de l'assemblea comarcal de l'Alacantí d'Esquerra Repúblicana del País Valencià també han manifestat el seu "rebuig" a "la incomprensible decisió" de la Universitat d'Alacant i han sol·licitat "el cessament immediat de qui hagi pres la decisió del tancament".

"És inacceptable que una institució pública que hauria de ser la casa de la democràcia i de la llibertat d'expressió hagi cedit i sucumbit a la pressió d'un grup molt reduït de persones d'ideologia ultranacionalista espanyola que havien convocat una manifestació il·legal davant de la seu universitària i que precisament pretenien que no es parlés ni es discutís en llibertat".