País Valencià 20/03/2013

Un home va intentar calar-se foc davant d'una falla que representava deïtats hinduistes

El monument de la falla Ceramista Ros-Mortes Lerma contenia referències a la comunitat hinduista que van ser retirats per tal de no ferir la sensibilitat del col·lectiu

Acn
1 min
Imatges retirades de la falla Ceramista Ros-Mortes Lerma. / BIEL ALIÑO / EFE

ValènciaUn home es va intentar immolar ahir dimarts a la nit abans de la 'cremà' de la falla Ceramista Ros-Mortes Lerma de València. Els agents de la policia espanyola van detenir un home de 41 anys i nacionalitat pakistanesa, segons després d'haver-se ruixat amb benzina, que es disposava a cremar-se a l'estil bonze presumptament en protesta pels elements religiosos que contenia el monument.

I és que la polèmica ha acompanyat aquesta falla els últims dies. El monument, amb el títol 'Vells contes de l'Índia', representava algunes deïtats de la religió hinduista. Els ninots van provocar protestes i tensió entre la comunitat hindú i alguns veïns integrants de la comissió fallera, que ha salvat del foc algunes figures i n'ha matisat d'altres a causa de les protestes.

El monument estava rematat amb una gran figura d'un elefant que representa el déu hindú Ganesha, una de les deïtats més importants del país asiàtic. Al seu costat, la comissió fallera havia situat també la figura de Shiva Nataraja, una de les altres deïtats de la religió hindú. La comissió fallera va decidir finalment no cremar aquestes figures, i seran donades al temple hindú Sivananda Mandir.

stats