Assassinada una dona al País Valencià en un nou cas de violència masclista

La víctima, d'origen belga, de 57 anys i resident a Calp, tenia ferides d'arma blanca

Una dona de 57 anys ha estat assassinada aquest matinada en un habitatge de la urbanització la Vallesa de Calp (Marina Alta) on també s'ha trobat greument ferida la seva parella, un home de 61 anys, tots dos d'origen belga. Tot i la precaució mostrada inicialment per les forces de seguretat, la delegació del govern espanyol al País Valencià ha confirmat aquest migdia que es tracta d'un nou cas de violència masclista i que l'autor hauria estat el marit que després s'hauria intentat suïcidar.

El succés hauria ocorregut poc abans de la 1.30 hores en la vivenda familiar. Poca estona després la filla de la parella ha trobat la seva mare amb una ferida d'arma blanca al tòrax i el seu pare amb diverses punyalades al cos, almenys quatre, i ha avisat la Guàrdia Civil. Els serveis mèdics que s'han desplaçat al lloc han confirmat la defunció de la dona, de 57 anys, i han assistit l'home, de 61, que ha estat traslladat amb vida a un centre hospitalari per ser intervingut, segons han assenyalat fonts del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (Cicu).

Fonts pròximes al cas han indicat a l'agència Efe que la parella residia habitualment des de fa dos anys i mig en aquesta urbanització de Calp i que no els consta que hi hagués cap denúncia prèvia per violència de gènere. Amb aquesta nova víctima, ja són 34 les dones que han estat assassinades enguany, víctimes de violència masclista; 1.009 des de l’any 2003, quan van començar els registres.

Concentració de condemna

El govern valencià ha manifestat la repulsa per l'assassinat i ha convocat una concentració de condemna per a aquest dimarts a les 12h enfront del Palau de la Generalitat. "Diguem no tots junts a la violència de gènere", ha reclamat el Consell en un missatge difós en Twitter.