L'incendi a la Ciutat de la Justícia de València va ser provocat pel mal funcionament d'un aparell elèctric

La consellera defensa el sistema de protecció contra incendis i la gestió del sinistre

L'incendi del 10 de setembre a la Ciutat de la Justícia de València va ser provocat per una incidència elèctrica a causa del mal funcionament d'un aparell. Així ho ha explicat la consellera valenciana de Justícia, Gabriela Bravo, que ha comparegut a petició pròpia a les Corts Valencianes per donar compte de la gestió de l'incendi, que ha afectat 3.000 expedients als quatre jutjats de primera instància cremats.

Bravo ha explicat que el foc es va iniciar al jutjat de primera instància número tres a causa d'algun dels tres aparells elèctrics que hi havia, un ordinador, una impressora o una cafetera, sense que la policia científica hagi pogut esbrinar quin dels tres ha estat el causant. La consellera ha defensat que el sistema de protecció contra incendis va funcionar de manera correcta i va poder detectar el focus, activar l'alarma, tancar les portes i impedir la propagació del foc per altres àrees del complex.

Revisió de tots els protocols

La cap del departament de Justícia ha descartat cap fallada del sistema elèctric a l'edifici i ha circumscrit les causes a un accident provocat per una incidència elèctrica en algun dels aparells. Bravo ha anunciat que revisarà tots els protocols de seguretat dels edificis judicials amb atenció en els períodes de baixa activitat.

La responsable del departament de Justícia també ha defensat la decisió d'obrir la Ciutat de la Justícia l'endemà de l'incendi, basant-se en els informes mèdics de què disposava, i ha confiat que en el termini de dos o tres mesos es pugui recuperar la normalitat en tots els procediments oberts.

Tant Ciutadans com el Partit Popular han criticat la consellera per la gestió de l'incendi i per "la falta de seguretat a l'edifici". Per la seva banda, Podem ha trobat a faltar un pla d'emergència actualitzat i la realització de simulacres.