Mónica Oltra: "Entenc que Rajoy no nomeni cap ministre valencià pels problemes [judicials] que li puguin generar"

La vicepresidenta del govern valencià considera que un ministre valencià hagués sigut beneficiós per als interessos del país

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha valorat aquest divendres la composició del nou govern espanyol i ha assegurat que "no per esperat" és menys "dramàtic" que el president Mariano Rajoy no hagi nomenat cap ministre valencià i hagi demostrat, així, que "com va dir en el seu segon discurs d'investidura, els valencians no són una prioritat per al seu govern".

Oltra, que s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del consell, ha assegurat que la formació del nou govern de Rajoy demostra la "irrellevància" actual del PP valencià en el conjunt del partit, malgrat que ha afirmat "entendre les prevencions" del president del govern a l'hora de no nomenar cap ministre valencià "que després li pugui generar problemes", en una clara al·lusió als casos de corrupció que afecten les files valencianes de la formació conservadora.

"És el que té ser del PP valencià, que al final sempre hi ha problemes", ja que la seva gestió –ha afirmat Oltra–, "no ha brillat precisament per la seva eficàcia". La número dos del govern de Ximo Puig ha lamentat que l'absència de valencians en el govern espanyol "no per esperada és menys dramàtica", i ha considerat que és "un problema el menyspreu i la indiferència" del govern d'Espanya amb aquest territori, on hi ha 5 milions d'espanyols que "simplement no compten" per a l'Estat.

Preguntada llavors per si el fet de nomenar un ministre valencià hagués sigut beneficiós per als interessos del País Valencià, Mónica Oltra s'ha mostrat convençuda que "sí" hauria ajudat a aconseguir les reivindicacions "unànimes" d'aquest territori.

En aquest punt, la vicepresidenta ha avançat que la Generalitat Valenciana continuarà reivindicant davant del nou govern un finançament constitucional, les inversions que corresponen per població: "Perquè no estem disposats al fet que ens treguin del mapa d'inversions", a més de la regularització del deute provocat per l'infrafinançament, el pagament del 50% de la dependència a la qual està obligat per llei i la reclamació del deute sanitari, que supera els 300 milions d'euros.

Segons Oltra, en aquestes reivindicacions hi ha "unanimitat" en les Corts Valencianes, almenys en finançament autonòmic, inversions estatals i deute, i també les han subscrit alcaldes, universitats, empresaris, sindicats i entitats.

"És unànime de tot el poble valencià", ha dit, i ha ressaltat que "és clar" que "fins i tot hagués brindat" per la incorporació d'un valencià al ministeri d'Hisenda. No obstant això, s'ha mostrat "esperançada" i espera que el ministre Cristóbal Montoro atengui les reivindicacions de "tot un poble" i que l'absència d'un ministre valencià no resti força a la reivindicació.

Més continguts de

El + vist

El + comentat