País Valencià 24/01/2013

El Suprem decidirà quin tribunal és competent per resoldre les demandes contra l'ERO de RTVV

L'Audiència Nacional espanyola es declara incompetent per resoldre el litigi entre els treballadors i l'empresa perquè no afecta els treballadors de fora del País Valencià

Acn
1 min

ValènciaLa sala social de l'Audiència Nacional espanyola s'ha declarat incompetent per resoldre les demandes dels treballadors contra l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), que afecta un màxim de 1.198 treballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV). El Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) ha comunicat que la sala argumenta aquesta decisió, en què considera provat que els acomiadaments afecten exclusivament els centres de treball del País Valencià.

D'aquesta manera, serà el Tribunal Suprem qui decidirà si és l'Audiència Nacional o el TSJ valencià l'òrgan competent per resoldre aquestes demandes. La decisió de l'Audiència Nacional arriba després que el TSJ valencià va rebutjar un recurs interposat per la direcció de l'ens i va reiterar la decisió de declarar-se incompetent per resoldre les demandes dels treballadors.

La resolució de l'Audiència Nacional reconeix que l'ens té seu a Madrid i Barcelona, però considera provat que els acomiadaments afecten de manera exclusiva els centres que hi ha al País Valencià. Com a prova, els magistrats argumenten que l'autoritat laboral a qui se li ha notificat l'obertura del període de consultes ha estat la Generalitat Valenciana, que va tramitar l'expedient sense queixa dels sindicats.

La sala recorda que correspon als demandants provar que s'han acomiadat treballadors fora del País Valencià, i aporten per a tal efecte una carta d'acomiadament. El Suprem és ara l'òrgan encarregat de dirimir si la competència correspon a l'Audiència Nacional o si retorna TSJ valencià.

stats