Radiotelevisió Valenciana readmetrà els treballadors acomiadats, tot i que no tornaran als seus llocs de treball

L'empresa comunicarà la setmana vinent a tots els treballadors afectats per l'ERO que gaudiran de vacances pendents o d'un permís retribuït

L'empresa Radiotelevisió Valenciana (RTVV) readmetrà els mil treballadors acomiadats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) la setmana vinent, a instàncies del que marca la sentència feta pública fa una setmana que anul·lava l'ERO aprovat a l'empresa l'agost del 2012. Així ho acaba de comunicar Intersindical Valenciana després d'haver-se reunit amb el nou director de RTVV, Ernesto Moreno.

Segons ha anunciat el sindicat en el seu compte de Twitter, el nou director general –amb qui s'ha reunit el comitè d'empresa aquest dimarts dues vegades– els ha explicat que Radiotelevisió Valenciana acatarà la sentència i l'aplicarà en els termes marcats pel Tribunal Superior de Justícia valencià. Així, l'empresa readmetrà els treballadors acomiadats a partir de la setmana vinent, però ningú d'ells es reincorporarà al seu lloc de treball efectiu, assenyala Intersindical.

Els gairebé mil treballadors afectats per l'ERO no hauran de presentar-se als seus centres de treball, doncs, sinó que gaudiran primer de les vacances que puguin tenir pendents i després d'un permís de treball retribuït. El director general ha comunicat al comitè d'empresa que sols per necessitats productives, l'empresa podria reincorporar algun treballador al seu lloc efectiu.

A partit d'aquest moment en què ja és segur que l'empresa no recorrerà la sentència, tot i que ja s'havia dit que s'acataria la decisió de la justícia, els treballadors no han de fer cap tràmit. Serà l'empresa la que farà una comunicació individualitzada la setmana que ve a cada treballador afectat per l'ERO explicant-ne tots els detalls. Intersindical ha explicat també que l'empresa habilitarà una adreça electrònica i un telèfon perquè els treballadors afectats per la sentència que anul·la l'ERO puguin resoldre els seus dubtes.