País Valencià
País Valencià 03/10/2012

Rafael Blasco assegura "categòricament" que no ha participat en cap desviament dels ajuts al Tercer Món

També assenyala que deixarà l'escó de diputat a les Corts Valencianes si el president Alberto Fabra li ho demana

Acn
1 min
L'ex portaveu del PP a les Corts Valencianes, Rafael Blasco, durant una compareixença de premsa en una imatge d'arxiu.

ValènciaL'exconseller valencià de Solidaritat i diputat del PP, Rafael Blasco, ha assegurat aquest dimecres que no ha intervingut en cap desviament dels ajuts destinats al Tercer Món, investigació per la qual està imputat i citat a declarar. En una entrevista concedida a ABC Punto Radio, ha dit que durant el temps que va estar al capdavant de la conselleria no intervenia directament en la gestió administrativa i que en el període investigat tan sols va estar dos mesos de conseller. Sobre les polèmiques transcripcions policials que hi hauria al sumari, en què Blasco s'adreça al Tercer Món com "els negrates de Negrolàndia", ha mantingut que mai s'ha expressat en aquests termes i que les converses no figuren al sumari.

Preguntat sobre per què ha deixat el càrrec de portaveu del PP a les Corts Valencianes i no l'escó, Rafael Blasco ha assenyalat que la imputació "no és cap condemna sinó una garantia processal perquè algú es pugui defensar". Blasco ha afegit que no tindria sentit abandonar sense haver pogut "defensar la meva honorabilitat" des que va esclatar el cas, ara fa dos anys, un període que ha qualificat de "linxament".

L'exconseller ha dit que si el president del PP valencià, Alberto Fabra, li demanés de deixar l'escó ho faria, però que no creu que aquesta circumstància es produeixi. "Seria entrar en una dinàmica molt absurda perquè a ningú se li pot negar la presumpció d'innocència", ha asseverat.

Blasco, però, ha defensat que no té afecció a l'escó i ha recordat que ell mateix va posar el seu càrrec a disposició de Fabra en saber que tenia la imputació en el cas a prop.

stats