País Valencià 22/11/2012

Un jutjat de València torna a condemnar Ryanair. Ara, per obstaculitzar el funcionament de la justícia

La companyia irlandesa es va negar a rebre les citacions judicials al seu mostrador de l'aeroport valencià de Manises

Acn
1 min
La taxa turística podria beneficiar les aerolínies que operen a Girona

ValènciaDe nou un jutjat de València falla en contra de la companyia irlandesa Ryanair. En aquesta ocasió, el jutjat mercantil número 1 de la ciutat ha condemnat la companyia aèria a una multa de 600 euros per comportament temerari en negar-se a rebre les notificacions judicials a l'oficina que manté a l'aeroport de Manises.

Com en altres ocasiones, ha estat la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana (UCCV) qui ha fet pública aquesta sentència i ha recordat que el cas es deriva de la sentència que el setembre passat donava la raó a la UCCV i condemnava Ryanair a una multa de 900 euros per denegar l'embarcament a un nen de 6 anys que viatjava sense DNI però acompanyat dels seus pares.

La companyia sol·licitava la nul·litat i la rescissió de la sentència en entendre que no havien estat notificades a la seu d'Irlanda. Segons la Unió de Consumidors, Ryanair no reconeix l'aeroport de València com un lloc de comunicació i els treballadors del mostrador es varen negar a rebre les citacions. La UCCV indica, no obstant, que les notificacions judicials es poden lliurar en qualsevol lloc on l'empresa exerceixi una activitat habitual.

Així ho entén també el jutjat, que condemna a Ryanair a pagar 600 euros, que és la màxima sanció prevista, ja que entén que no hi ha defecte processal i que l'únic objectiu d'aquesta negativa ha estat el d'"impedir el normal funcionament de la justícia".

stats