País Valencià 15/10/2018

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua i l'Institut d'Estudis Catalans inicien una nova etapa basada en "la cooperació"

Les dues entitats han participat en l'homenatge al lexicògraf valencià Francesc Ferrer Pastor

Ara
1 min
El fill de Francesc Ferrer Pastor,  Ramon Ferrer, president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l’Institut d'Estudis Catalans

ValènciaL'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) han iniciat un nou temps en les relacions institucionals que estarà presidit pel "treball, el respecte, el rigor i la voluntat de cooperar conjuntament en el futur de la llengua". Així ho han dit els dos ens normatius que aquest matí han celebrat conjuntament un homenatge al lexicògraf valencià Francesc Ferrer Pastor, autor, entre d'altres, del Diccionari de la rima.

L'acte en record de l'obra de Ferrer Pastor suposa l'inici d'aquest nou període de col·laboració. Així ho ha defensat Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l’IEC, i Ramon Ferrer, president de l’AVL, que ha assegurat que "des del respecte i la independència treballarem per aconseguir una llengua més forta i estimada".

"Artesà de la llengua"

El catedràtic Emili Casanova ha elogiat la figura de Ferrer i Pastor, al qual ha qualificat "d'artesà de la llengua". En el mateix sentit, s'ha pronunciat l'acadèmic de l'AVL Antoni Ferrando, que ha assegurat que "mai podrem agrair a Ferrer i Pastor l’esforç personal per arreplegar, salvar i conservar el ric patrimoni lingüístic dels valencians”.

stats