País Valencià 01/05/2013

Esquerra Unida preguntarà al govern espanyol si la fiscalia pensa investigar de nou l'accident de metro

El diputat per València Ricardo Sixto ha presentat una pregunta parlamentària arran les noves informacions conegudes sobre el sinistre i la seva investigació

Ara
1 min

ValènciaEl diputat d'Esquerra Unida del País Valencià al Congrés, Ricardo Sixto, ha presentat una pregunta adreçada al govern espanyol interessant-se per les possibles actuacions que la Fiscalia General de l'Estat podria dur a terme després de les noves dades conegudes sobre l'accident del metro de València que va deixar 43 morts i 47 persones ferides.

La setmana passada el coordinador general de Izquierda Unida, Cayo Lara, i altres representants de la formació van mantenir una reunió amb l'Associació de Víctimes de l'Accident del Metro i en eixa trobada van decidir portar el cas al Congrés dels Diputats. Sixto ha assenyalat que el seu grup "vol saber si el govern espanyol, després dels fets que s'han conegut, pensa instar a la fiscalia a encetar una nova investigació". Una actuació que per al diputat valencià seria una mesura molt oportuna perquè "es tracta de fets summament greus que posen en entredit la versió oficial".

El diputat d'EUPV també ha criticat la comissió d'investigació de les Corts Valencianes perquè va estar "absolutament esbiaixada ja que les respostes estaven preparades per una consultora". PEr eixe motiu, Sixto pensa que "s'ha de reobrir per determinar les responsabilitats més enllà del conductor".

Ricardo Sixto ha lamentat l'actuació "inhumana i absolutament rebutjable" del govern valencià, que "va fer tot el possible per posar tots els entrebancs del món per evitar descobrir la veritat sobre un fet tan greu". L'accident ocorregut el 3 de juliol de 2006 a prop de l'estació de Jesús va ser el més greu d'Espanya i el tercer d'Europa.

stats