País Valencià 30/04/2013

El PSPV demana la compareixença de Cotino per donar explicacions sobre l'accident del metro

El portaveu socialista, Antonio Torres, ha assegurat que les explicacions de Cotino no han sigut "convincents" i per això el seu grup demanarà la compareixença del president

Ara
2 min

ValènciaEl portaveu socialista a les Corts Valencianes, Antonio Torres, ha advertit que des del dia 12 de juliol de 2006 fins avui el grup socialista ha presentat sis sol·licituds de comissió d'investigació de l'accident del metro i vint-i-quatre iniciatives, entre preguntes i peticions de compareixença. Tot i la insistència per recaptar nova informació, Torres ha lamentat que "solament" han obtingut "el silenci del PP". "No ens han donat respostes, ni s'ha dit la veritat", ha assegurat.

Torres ha dit que l'explicació que ha donat avui el president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, als portaveus parlamentaris sobre la seva implicació en la gestió de l'accident "no ha sigut convincent" i, per això, el seu grup demanarà la convocatòria de la comissió de l'Estatut dels diputats perquè comparegui i doni una explicació detallada del que ha passat.

El portaveu del PSPV-PSOE ha explicat en un comunicat que la junta de portaveus celebrada avui ha sigut "diferent" de la resta perquè "el record dels 43 morts i 47 ferits en l'accident de metro més greu de la història d'Espanya ha planejat sobre tots els assumptes".

Per la seva banda, la presidenta del grup parlamentari socialista, Ana Barceló, ha recordat que han sol·licitat una còpia del programa 'Salvados' de La Sexta "per remetre-la a la Fiscalia" i que el ministeri públic decideixi si els testimonis que hi apareixen i els documents que s'exhibeixen "són constitutius de delicte". També enviaran amb la còpia del programa de Jordi Évole les actes de la comissió d'investigació celebrada l'agost de 2006.

Els socialistes consideren que la fiscalia hauria de tenir en compte, per una banda, "la conducta de Cotino, que era conseller d'Agricultura i, en aquests moments, presideix les Corts", i, per altra banda, el que va succeir a la comissió d'investigació, ja que l'argumentari "que es va repartir pretenia que tots mantinguessin la mateixa línia per evitar que es conegués la veritat".

stats