País Valencià 22/07/2013

La Generalitat Valenciana està "tranquil·la" davant la petició de la fiscalia de reobrir el cas del metro

La consellera d'Infraestructures assegura que el govern valencià col·laborarà amb la Justícia si s'obre una nova investigació

Europa Press
1 min

MadridLa consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient de la Generalitat Valenciana, Isabel Bonig, ha destacat aquest dilluns que el govern valencià està "serè" i té "absoluta tranquil·litat" respecte a la proposta de la fiscalia de reobrir la investigació de l'accident del metro ocorregut a València l'any 2006, i ha destacat que l'executiu d'Alberto Fabra "col·laborarà" amb la justícia per esclarir els fets.

Així ho ha destacat a Madrid, moments abans d'assistir a la Conferència Sectorial d'Habitatge, Urbanisme i Sòl, en ser preguntada per la sol·licitud de la fiscalia de reobrir la investigació de l'accident del metro de València en el qual van morir 43 persones i 47 més van resultar ferides.

Segons ha afirmat Bonig, el ministeri públic ha sol·licitat aquesta reobertura perquè "considera que hi ha elements nous", però ha subratllat que ha de ser el jutge qui decideixi si es reobre o no el cas. Així mateix, ha recordat que el govern valencià va arribar a un acord fa mesos per "posar a disposició" de la fiscalia "tota la documentació" disponible, i per això ha indicat que la col·laboració per part de l'executiu autonòmic sempre s'ha mantingut.

També ha manifestat que hi ha una "total i absoluta tranquil·litat" en el govern valencià. "Ara només cal esperar que la Justícia doni els seus passos, perquè nosaltres ja hem actuat, posant a disposició tot el que se'ns ha sol·licitat", ha ressaltat.

stats