País Valencià 12/06/2013

Acció Cultural demana al president Fabra una data concreta per aplicar el conveni entre TV3 i Canal 9

L'entitat remarca que no és necessari un tercer múltiplex, com demana el govern valencià, per poder distribuir el senyal de TV3 al País Valencià

Acn
2 min

ValènciaAcció Cultural del País Valencià (ACPV) ha reclamat aquest dimecres al president valencià, Alberto Fabra, que fixi una data per aplicar el conveni de reciprocitat per a les emissions de TV3 i Canal 9. A través d'un comunicat, l'entitat ha celebrat que després de tants anys la Generalitat Valenciana hagi expressat la necessitat de la reciprocitat però ha manifestat el temor que quedi en "una simple expressió de bona voluntat".

Segons ACPV, la "coartada" per no fixar una data d'execució és no disposar d'espai radiolèctric. L'entitat, però, remarca que actualment sí que existeix aquest espai perquè el govern valencià duplica el senyal del canals de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) a través dels dos múltiplexs de què disposa. Acció Cultural del País Valencià ha respost a través d'un comunicat a l'aprovació per part de les Corts Valencianes de donar vistiplau a un futur acord per a la reciprocitat entre els canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i RTVV.

Aquest vistiplau només ha comptat amb el suport del PP, mentre que tots els grups de l'oposició (PSPV-PSOE, Compromís i Esquerra Unida del País Valencià) s'han abstingut. L'oposició considera insuficient aquest acord i lamenta que vagi vinculat a la prohibició a la CCMA d'utilitzar termes com 'País Valencià' o 'català' per referir-se al territori o la llengua.

L'entitat ha considerat "molt positiva" l'assumpció per part de l'executiu de Fabra de la necessitat d'un conveni de reciprocitat però l'ha instat a fixar una data perquè no quedi en una simple declaració de bones intencions. ACPV ha expressat que "s'alegra que finalment s'haja imposat el respecte a la pluralitat informativa, la llibertat d'expressió i l'intercanvi de senyals entre comunitats que comparteixen llengua i cultura".

ACPV ha lamentat que el PP no hagi acceptat aquest dimecres incloure una proposta d'Esquerra Unida del País Valencià per fixar en un termini de tres mesos màxim l'aplicació del conveni a partir de la seva ratificació, en cas que el ministeri d'Indústria no concedeixi abans aquest tercer múltiplex.

stats