País Valencià 21/09/2017

Acció Cultural reclama a la UE que "actuï contra els atacs del govern espanyol" a Catalunya

L'entitat ha iniciat una campanya de denúncia davant la Unió Europea

Daniel Martín / Acn
2 min
Un moment de la presentació de la campanya.

ValènciaAcció Cultural del País Valencià (ACPV) ha anunciat avui la posada en marxa d'una campanya de denúncia de "la successió d'atacs a la democràcia que protagonitza el govern espanyol" a Catalunya i que està adreçada a la Unió Europea.

La iniciativa inclourà actuacions com la petició als eurodiputats valencians "perquè facin arribar la veu dels demòcrates a les institucions europees" i "demanin la seva intervenció: cal que Europa faci veure al govern espanyol que ha perdut els papers i que la seva actuació no s'ajusta als paràmetres de les democràcies occidentals".

A més, ACPV farà arribar la denúncia a la Xarxa Europea per a la Igualtat Lingüística, que inclou 150 associacions de 22 estats europeus. L'entitat sol·licitarà als membres d'aquesta associació que difonguin la denúncia als seus respectius països. La petició inclourà un vídeo en anglès del president d'Acció Cultural del País Valencià, escriptor i Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, el valencià Joan Francesc Mira.

La tercera actuació de la campanya serà la petició a la ciutadania valenciana perquè "elevi la seva indignació a la Unió Europea". Amb aquest objectiu, ACPV habilitarà un enllaç a la seva web perquè totes aquelles persones que ho desitgin facin arribar una denúncia al Parlament Europeu i la resta d'institucions de la UE.

"L'actuació del PP afecta tots els demòcrates"

El secretari general d'ACPV, Toni Gisbert, ha defensat que "l'actuació del govern espanyol afecta totes les persones i col·lectius demòcrates, "independentment de l'opinió que cadascú pugui tenir sobre el projecte d'independència".

"És evident que, en cas de normalitzar-se aquestes actuacions, tots els ciutadans en serem víctimes: quan es suspenen els drets elementals i el poder executiu intervé poders autonòmics o municipals sense atendre el rebuig del poder legislatiu, l'amenaça és per a tothom, independentment del territori on vivim, de la nostra condició social o de la ideologia que puguem tenir", ha assegurat Gisbert.

En aquest sentit, el portaveu d'ACPV ha reclamat al govern espanyol "el respecte a la legitimitat de les institucions i els càrrecs electes de Catalunya, l'alliberament immediat de les persones detingudes, i l'obertura d'una dinàmica de diàleg i pacte amb el govern i el parlament de Catalunya".

Finalment, Acció Cultural del País Valencià ha expressat la seva solidaritat amb Òmnium Cultural, "entitat germana amb la qual, i junt a Obra Cultural Balear, formem la Federació Llull, i que també és objecte d'amenaces i agressions com el segrest de la seva revista".

L'entitat finalitza assenyalant que "creu en la força de la democràcia" i que "quan milions de ciutadans denuncien durant anys un profund sentit de discriminació, negar-se a escoltar-los no és una solució democràtica, i només aconsegueix retardar el que serà inevitable: que la veu de la ciutadania acabi esdevenint una força de canvi imparable".

stats