País Valencià 25/06/2014

ACS deixa Castor perquè "el projecte no té viabilitat", segons el president de la Diputació de Castelló

El dirigent de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, recorda que la institució va dir fa temps que la instal·lació no es podia reobrir mentre no es garantís la seguretat

Europa Press
2 min
El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, en una imatge d'arxiu. / ACN

Castelló de la PlanaEl president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha assegurat aquest dimecres que l'empresa ACS "marxa de Castor perquè no té viabilitat futura el seu projecte" i ha assenyalat que aquesta decisió "és fruit del treball que s'estava duent a terme". Sobre aquest tema, ha recordat la posició de rebuig de la institució provincial a aquest projecte.

Moliner s'ha expressat així davant els mitjans de comunicació en ser preguntat per la decisió d'ACS, empresa majoritària de la societat concessionària de l'explotació de Castor –Escal UGS– de renunciar a la concessió de l'explotació de l'emmagatzematge subterrani de gas natural construït a uns 21 quilòmetres de les costes de Vinaròs, al Baix Maestrat.

"Crec que és una notícia fruit del treball que s'estava duent a terme", ha dit Moliner, que agregat: "Des de fa temps ja vam dir que la posició de la Diputació sobre aquest tema era molt clara: que mentre no hi hagués plenes garanties de seguretat per a les persones no podria posar-se en funcionament aquesta planta, i així li ho vaig traslladar personalment al ministre d'Indústria".

Sobre aquest tema, Moliner ha indicat que tenia coneixement que des del ministeri es va obrir un termini de negociació amb l'empresa concessionària per poder arribar a un acord. "Darrere de la decisió hi havia 1.800 milions d'euros d'inversió que calia atendre perquè els acabarem havent de pagar entre tots, per la qual cosa era important tancar la negociació i que sigués el més avantatjosa possible per a tots".

En aquesta línia, el president de la Diputació ha explicat que "el que ve a confirmar-se avui és que els temors que des d'aquí havien sorgit respecte de la viabilitat futura del projecte eren certs i que, encara que no és moment per buscar responsabilitats, és una bona notícia que estiguem en fase per solucionar un problema seriós de futur per al nostre territori d'una instal·lació que poques alegries ens ha donat".

En aquest sentit, ha advertit que "quan des de fora s'intenta imposar en un territori una megainstal·lació amb una inversió absolutament desproporcionada i damunt sense unes condicions mínimes d'assegurar-se que estigui garantida la seguretat de la gent, acabem en un fiasco de proporcions majúscules, que és un clar exemple d'una mala praxi i d'una mala gestió d'assumptes d'aquesta envergadura".

stats