País Valencià 06/02/2013

El grup libi interessat en la compra de l'aeroport de Castelló no existeix, segons publica 'El Confidencial'

El digital informa que l'oferta la va fer un periodista sense recursos que va actuar com a intermediari d'un grup inexistent d'inversors de nacionalitat líbia

Ara
2 min
Vista aèria de l'aeroport de Castelló. / AEROCAS

ValènciaL'anunciada oferta de 200 milions presentada per un grup inversor d'origen libi per la compra de l'aeroport de Castelló podria ser una estafa. Segons publica avui 'El Confidencial', el fons hispanolibi que hauria traslladat al president de l'empresa gestora de la infraestructura, Caros Fabra, el seu interès per l'aeròdrom és en realitat un periodista libi sense recursos coneguts que va formular la proposta actuant com a intermediari d'uns inversors privats inexistents.

Aquest diari digital assegura que "no hi ha cap fons d'inversió darrere de l'oferta" sinó que aquest periodista, que hauria actuat com a intermediari, esperava trobar més tard "inversors privats que aportessin capital per sostenir el seu projecte". Segons 'El Confidencial', el periodista no tindria en aquest moment cap soci capitalista, i "les seves opcions de reunir els diners necessaris són pràcticament nul·les per la difícil situació en què es troba el sector privat libi".

Tot i que en un primer moment Carlos Fabra va anunciar que l'oferta per l'aeroport de Castelló era de 200 milions d'euros, el president de la Diputació provincial, Javier Moliner, s'ha encarregat de desmentir aquesta informació. En una resposta al diputat provincial de Compromís, Enric Nomdedéu, Moliner va assegurar que l'oferta per l'aeroport era únicament de 87,5 milions d'euros. Els diners restants fins als 200 milions correspondrien a altres inversions al voltant de l'aeroport.

Malgrat l'interès de la Generalitat Valenciana per vendre aquesta infraestructura ruïnosa des del mateix moment de la seva inauguració, no sembla que hi hagi cap negociació amb els possibles interessats gaire avançada. L'oferta del grup hispanolibi era l'única que havia transcendit i si es confirmar que no hi ha res darrere de l'intermediari, el govern valencià haurà d'estudiar altres possibilitats per treure's de damunt aquest aeroport.

stats