País Valencià 11/02/2022

Alacant acull fins diumenge la 6a edició de la Plaça del Llibre

La fira es distingeix per l'aposta per la literatura infantil i juvenil

Ara
2 min
Actuació del grup Canta Canalla en la 5a edició de la Plaça del Llibre d'Alacant.

ValènciaLa Plaça del Llibre torna aquest cap de setmana a Alacant en la celebració de la seva sisena edició, i ho fa disposada a convertir la plaça Sèneca de la ciutat en el gran aparador de la literatura en valencià.

Des d'aquest divendres i fins diumenge els visitants podran adquirir nous llibres i gaudir de les més de 30 activitats programades. En concret, es realitzaran presentacions literàries, trobades amb autors, animacions infantils i concerts, entre d'altres. El programa complet es pot consultar visitant la seva web.

La proposta de la Plaça del Llibre d’Alacant es distingeix per l'aposta per la literatura infantil i juvenil, i més de la meitat dels actes estaran adreçats als més menuts de la família. "El programa és un reflex de l’esforç per tenir una atenció especial per als infants, però sense oblidar els adults", ha explicat Rafael Domínguez, director de la Plaça del Llibre.

En la mateixa línia, Lliris Picó, de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), ha defensat la necessitat de fomentar la literatura infantil i juvenil. "Les xiquetes i xiquets són el nostre futur. Per això, hem de formar-los amb un esperit crític”, ha emfatitzat. De fet, l’AELC organitzarà diumenge una taula rodona sobre el present i futur de la literatura infantil i juvenil on intervindran l'editora Núria Sendra i l'escriptora i pedagoga Mercè Viana. 

La Plaça del Llibre d'Alacant suposa el tret de sortida d'una campanya de promoció de la literatura en català que continuarà al llarg de l'any amb les places del llibre de València, Castelló de la Plana i Gandia i l'estrena d'Elx i Sueca.

La Plaça del Llibre d’Alacant és un projecte coordinat i organitzat per la Fundació pel Llibre i la Lectura, Escola Valenciana - La Cívica, la Universitat d’Alacant, l’Associació d’Editorials del País Valencià, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Acció Cultural del País Valencià, el Gremi de Llibreters Independents de les Comarques d’Alacant, la Diputació d’Alacant amb l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, la Institució Alfons el Magnànim i el Cefire d’Alacant amb el suport de la conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

stats