País Valencià 17/07/2013

Donat d'alta el nadó rescatat del respirador d'un edifici a Alacant

La Generalitat Valenciana va assumir la tutela del menor després de ser rescatat la matinada del 23 de juny

Efe
2 min

AlacantEl nadó rescatat la matinada del 22 al 23 del passat mes de juny del respirador d'un edifici a Alacant ha rebut l'alta mèdica i ha abandonat l'Hospital General de la ciutat, on estava ingressat des que va ser rescatat, segons han confirmat avui a EFE fonts de la conselleria de Sanitat.

El menor va rebre l'alta ahir i a hores d'ara està sota la tutela de la Generalitat Valenciana. Segons ha informat la conselleria de Benestar Social, que es va fer càrrec del nadó des del mateix moment de rescatar-lo, el bebè estarà a partir d'ara a un centre de menors o amb una família d'acolliment.

En el moment del rescat, el nounat tenia unes 40 hores de vida i encara conservava el cordó umbilical i la placenta. La policia va detenir la mare del nen, de 26 anys i nacionalitat espanyola, per un presumpte delicte d'assassinat en grau de temptativa, després que un equip dels bombers va rescatar amb vida el seu bebè.

La mare va passar a disposició judicial i el jutge en va ordenar l'ingrés a la presó, comunicada i sense fiança. El succés va tenir lloc en un habitatge situat al número 4 del carrer Benissa d'Alacant.

El rescat del bebè es va produir després que una veïna va alertar els serveis d'emergències que podia haver-hi un gat atrapat en el celobert per on baixen els respiradors dels diferents habitatges de l'edifici perquè sentia "miols" procedents d'aquesta zona de l'immoble.

Quan els efectius van accedir al celobert hi van trobar el nounat, un nen de 2,100 quilos, entre draps i en una bossa de plàstic. La bossa de plàstic en la qual es trobava la criatura presentava un trencament que li havia permès la respiració, segons fonts dels bombers.

stats