País Valencià 21/07/2016

Alfonso Rus es mostra "segur" de poder acreditar judicialment la seva innocència en el cas Imelsa

L'expresident de la Diputació de València assegura que les notícies judicials que rep beneficien la seva defensa

Europa Press
2 min
El president de la Diputació de València ha insinuat que la televisió que impulsa aquesta institució no emetrà fins després de les eleccions de maig.

ValènciaL'expresident de la Diputació de València i del Partit Popular en aquesta demarcació, Alfonso Rus, es mostra segur que es provarà que és innocent dels fets que se li imputen en el marc de l'anomenat cas Imelsa. "Com més informació judicial rebo, més tranquil i segur estic que finalment s'acreditarà la meva absoluta innocència", assevera.

Així ho expressa l'exdirigent popular en un comunicat remès a Europa Press en el qual incideix que "sempre" ha donat la cara. "I ho seguiré fent. Espero impacient que s'alci el secret de totes les actuacions per poder donar la cara", subratlla.

Rus –que està citat pel jutge en qualitat d'investigat el proper 16 de setembre– afegeix, "davant les acusacions abocades" contra la seva persona, "fal·laces i reflectides en els mitjans de comunicació de forma esbiaixada i miserablement manipulades", que guarda silenci "per consell de la direcció lletrada" que ostenta la seva defensa, així com per "respecte" al jutge instructor davant el qual ha de comparèixer.

"Reservo per al moment oportú l'exercici de les accions que em corresponen contra els qui ara atempten contra el meu bon nom i honor", conclou.

Un cas amb cinc peces

El cas Imelsa s'estructura en una peça principal en la qual s'investiga la suposada adjudicació de contractes a canvi de comissions il·legals en diverses administracions del País Valencià i cinc peces separades: una, sobre blanqueig de capitals a l'Ajuntament de València, recentment ampliada al delicte electoral; una altra, per les contractacions fictícies de treballadors a l'empresa pública Imelsa, i les tres constituïdes més recentment, l'adjudicació del 'call center' depenent de Imelsa a Servimun, contractes de la regidoria de Cultura de València de restauració de monuments i de la Mostra de Cinema i una tercera de la qual no s'ha especificat el contingut, de moment.

En la peça referent a l'adjudicació del 'call center' depenent d'Imelsa a Servimun per, presumptament, afavorir qui era llavors sogre de l'exgerent de l'empresa pública, Marcos Benavent, està investigat l'expresident de la Diputació i altres 11 persones.

Als 12 investigats se'ls imputa –o investiga, segons l'actual terminologia de la llei– per presumptes delictes de malversació, tràfic d'influències, prevaricació, frau en la contractació pública, suborn i falsedat documental. A vuit d'ells se'ls prendrà declaració els dies 12 i 16 de setembre. Rus compareixerà davant el jutge aquest últim dia.

stats